Mercedesova jahta za samo 10 najbogatijih na svijetu

Paula Bobanović

FOTO: MERCEDES-BENZ
Mercedes-Benz je poznat po svojim luksuznim automobilima, ali tvrtka se upustila i u proizvodnju najočekivanije jahte koje se prikazala ove godine na Monaco Yacht Showu piše Express.hr

Dvije tvrtke planiraju graditi samo 10 primjeraka ove jahte, a samo po jedan primjerak nastojat će prodati u 10 različitih zemalja, pa će jahta biti doista ekskluzivna. Evo što ovaj brod čini tako ekskluzivnim: Brod je dobio ime “Silver Arrow of the Seas” prema prvom Mercedesovom trkaćem automobilu nazvanom “Silver Arrow” proizvedenom 1930-ih. Za ovu 14-metarsku jahtu može se reći da je zapravo mali brod, ali nedostatak grandioznosti nadomjestio je dizajn. Modernog dizajna, ova jahta ipak odiše luksuzom, baš kao i Mercedes Model S-Class.

Njegovi veliki bočni prozori mogu se spustiti, a vjetrobransko staklo može se podignuti, pa putnici za vrijeme plovidbe mogu uživati u pogledu na okoliš. S 960 konjskih snaga u motorima, jahta može postići brzinu i do 65 km/h. U jahti se može komotno smjestiti 10 ljudi. Svi kreveti i stolovi su na izvlačenje, pa im se prema potrebi može povećati površina.

Brod ima svu najsuvremeniju opremu koju bi mogli očekivati u takvoj luksuznoj jahti, uključujući klima-uređaj, zvučnike, spremište za vino, kao i ledomat. Silver Arrows Marine započet će proizvodnju Arrow460-Grandturismo u narednim mjesecima. Očekuje se da će isporuke biti izvršene u drugoj polovici 2018. godine, piše The Independent.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.