Mercedesova jahta za samo 10 najbogatijih na svijetu

Paula Bobanović

FOTO: MERCEDES-BENZ
Mercedes-Benz je poznat po svojim luksuznim automobilima, ali tvrtka se upustila i u proizvodnju najočekivanije jahte koje se prikazala ove godine na Monaco Yacht Showu piše Express.hr

Dvije tvrtke planiraju graditi samo 10 primjeraka ove jahte, a samo po jedan primjerak nastojat će prodati u 10 različitih zemalja, pa će jahta biti doista ekskluzivna. Evo što ovaj brod čini tako ekskluzivnim: Brod je dobio ime “Silver Arrow of the Seas” prema prvom Mercedesovom trkaćem automobilu nazvanom “Silver Arrow” proizvedenom 1930-ih. Za ovu 14-metarsku jahtu može se reći da je zapravo mali brod, ali nedostatak grandioznosti nadomjestio je dizajn. Modernog dizajna, ova jahta ipak odiše luksuzom, baš kao i Mercedes Model S-Class.

Njegovi veliki bočni prozori mogu se spustiti, a vjetrobransko staklo može se podignuti, pa putnici za vrijeme plovidbe mogu uživati u pogledu na okoliš. S 960 konjskih snaga u motorima, jahta može postići brzinu i do 65 km/h. U jahti se može komotno smjestiti 10 ljudi. Svi kreveti i stolovi su na izvlačenje, pa im se prema potrebi može povećati površina.

Brod ima svu najsuvremeniju opremu koju bi mogli očekivati u takvoj luksuznoj jahti, uključujući klima-uređaj, zvučnike, spremište za vino, kao i ledomat. Silver Arrows Marine započet će proizvodnju Arrow460-Grandturismo u narednim mjesecima. Očekuje se da će isporuke biti izvršene u drugoj polovici 2018. godine, piše The Independent.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here