Samsung donosi karakteristike dvostruke kamere i na jeftinije smartfone

B. S.

FOTO: SAMSUNG
Samsung ISOCELL Dual senzori i njihova biblioteka vlasničkih softverskih algoritama ove karakteristike čine dostupnima i na mobilnim uređajima nižeg cjenovnog ranga.

Samsung je predstavio sveobuhvatno rješenje dvostruke kamere s ISOCELL Dual senzorima slike i vlasničkim softverom za dvije popularne karakteristike – refokusiranje (bokeh) i snimanje pri slabom osvjetljenju (LLS). Iako su te karakteristike dvostruke kamere najčešće bile ekskluzivno dio vrhunskih pametnih telefona, Samsung ISOCELL Dual senzori i njihova biblioteka vlasničkih softverskih algoritama ove karakteristike čine dostupnima i na mobilnim uređajima nižeg cjenovnog ranga.

Pametni telefoni s dvostrukom kamerom imaju dva senzora slike koji primaju različite informacije o osvjetljenju  čime pružaju nove značajke poput refokusiranja i LLS-a. Zbog ovih značajki i prednosti dvostruke kamere su rastući trend na premium mobilnim uređajima.

Međutim, integriranje dvostrukih kamera može biti težak proces za proizvođače originalne opreme (OEM) jer zahtijeva dugotrajnu optimizaciju između OEM-a i različitih proizvođača koji razvijaju senzore i algoritamski softver.

Samsungovo sveobuhvatno rješenje dvostruke kamere pojednostavit će taj proces i omogućit će mobilnim uređajima srednje od osnovne kategorije iskorištavanje određenih karakteristika kamere koje su uglavnom dostupne na premium uređajima opreml

Kako bi ubrzao proces i smanjio optimizacijske poteškoće s dvostrukim kamerama na pametnim telefonima, Samsung prvi u industriji trenutno nudi sveobuhvatno rješenje dvostruke kamere zahvaljujući dvjema ISOCELL Dual hardverskim senzorima i algoritamskom softveru s optimiziranim senzorom. To mobilnim uređajima srednje ili osnovne kategorije omogućuje korištenje popularnih karakteristika dvostruke kamere  kao što su refokusiranje i LLS.

Kako bi pojednostavio primjenu OEM-a Samsung povezuje svoj algoritam za refokusiranje s 13-megapikselnim i pet-megapikselnim setom senzora slike i svoj LLS algoritam sa setom od dva senzora od osam megapiksela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here