Rimčev novi bolid će voziti sam, a baterije od 120 kWh će mu dati veći doseg

M.N.

Screenshot: Rimac Automobili/Facebook
Svjetski mediji s posebnom pažnjom iščekuju debi Rimčevog novog bolida i pritom sve poznato uspoređuju s Teslinim Roadsterom, koji je očito postao etalon u svijetu električnih automobila.

Britanski Autocar doznaje kako će Concept_Two, kako ga mnogi zovu, imati baterije od 120 kWh. Veći kapacitet bi u pravilu trebao značiti i veći doseg, osim ako se nešto drastično ne promijeni u pogonskoj grupi. Podsjetimo, zadnja izvedba Concepta_One imala je baterije od 90 kWh, raspolagala je snagom od maksimalnih 1.224 KS, a deklarirani doseg je bio oko 340 km. S druge strane, Tesla Roadster će imati baterije od čak 200 kWh, a time i doseg od gotovo tisuću kilometara.

Možda još zanimljivija novost je sustav autonomne vožnje. Novi model bi trebao nuditi razinu 4, što trenutno ne nudi niti jedan proizvođač, a prevedeno to znači da automobil može voziti u potpunosti bez upliva vozača, no vozač mora biti i dalje u automobilu. Recimo i kako Audi na novom A8 trenutno nudi razinu 3.

Kad su pak performanse u pitanju priča ide da je Mate Rimac promijenio projektne ciljeve nakon što je Musk izbacio Teslu sa sprintom do 100 km/h u manje od dvije sekunde. Vrlo je vjerojatno da će Rimac pokušati oboriti taj rekord.

Rimac će novi bolid premijerno predstaviti 6. ožujka na salonu u Ženevi.

IZVORIndex.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.