NAJBOLJI VIŠENAMJENSKI ALATI

M.M.

Bliži se onaj dan u godini koji većina ljudi negira i naziva „komercijalnom zapadnjačkom izmišljotinom za trošenje novaca“, no potajice se ipak nadaju nekom malom znaku pažnje. I svi znaju za one standardne i zapravo dosadne poklone: cvijeće, bombonjere, bilo što u obliku srca… No koji muškarac uistinu želi takve poklone? Ako ove godine želite iznenaditi nekog pravog muškarca koji cijeni muževne stvari, napravili smo selekciju najmuževnijeg pomoćnika kojeg bi svaki od njih trebao imati u džepu, autu ili garaži.

Još 1984. godine je Tim Leatherman preokrenuo tržište višenamjenskog džepnog alata te ga pretvorio u jedan od neophodnih gadgeta za svakog samostalnog muškarca koji se ne boji zaprljati ruke. Lagani popravci, otvaranje boca i limenki ili pomoć u svakodnevnim obavezama – svatko ima drugačije potrebe.

Kako odabrati pravi višenamjenski alat

  • Prvo morate shvatiti kako to nije zamjena za pravi alat
  • Kvaliteta – u ovom slučaju, ime obično znači kvalitetu i to bi vam trebala biti nit vodilja
  • Dugotrajnost – čvrsta izvedba u kompaktnom okviru
  • Garancija – najjači igrači daju doživotnu garanciju na svoje proizvode, no i dvije godine je u redu
  • Svestranost – kada utvrdite kada i kako će se koristiti, dobro je da može ispuniti što više zadaća

Srećom većina najboljih proizvođača ispunjava sve ove uvjete pa problem ostaje samo odabrati.

Naš izbor vrhunskih višenamjenskih alata:

1. Gerber Diesel

Najbolji za: Majstore amatere

Slavni proizvođač oštrica proizvodi uistinu vrhunske multifunkcionalne alate i to u pola cijene nekih raskošnijih modela na tržištu. Za neke je ovo najbolji izbor i, iako je to subjektivno, Gerber proizvodi najčvršće modele za početnike. Sve njegove funkcije se lako iskorištavaju i nakon upotrebe lako vraćaju na svoje mjesto pomoću Saf.T.Plus mehanizma za zaključavanje. Sastoji se od 15 različitih alata.

2.Leatherman MUT EOD


Najbolji za: Taktičku upotrebu

Dizajniran posebno za vojnu upotrebu, ovaj alat kombinira 15 različitih alata unutar izdržljivog i pouzdanog okvira. Poput svakog dobrog vojnika, MUT EOD se prilagođava okruženju i potrebama dok se do svakog pojedinog alata može doći samo jednom rukom. S ovim višenamjenskim alatom ćete si uistinu olakšati život.

3.Swiss Advance Crono Camp


Najbolji za: Urbane kampere

Bilo koji zaljubljenik u kampiranje i boravak u prirodi treba jednog od ovih uz sebe. Ako zbog ničeg drugoga,  onda barem zbog vilice, noža za čišćenje ribe i noža za sir. Ultra-lagan i ultra-tanak dizajn uz izradu od nehrđajućeg čelika znači da se dobro uklapa u bilo koji kamperski ruksak. Uz to, svaki će zaljubljenik u šumu cijeniti njegov omjer cijene i kvalitete.

4.CRKT Bivy


Najbolji za: Penjače

Za one s afinitetom za planinarenje, ovaj alat će biti pun pogodak. Dizajnirao ga je rekorder u brzom penjanju Hans Florine. Sastoji se od alata koji olakšavaju vezivanje čvorova, odvijača i kliješta te ostalih koji vam trebaju pomoći kada krenete na vrh. Bilo da ste profesionalac ili samo tražite malo avanture, ovo je alat koji je dovoljno lagan i kompaktan da vam ne otežava uspon.

5.Reductivist 8-in-1 Multitool Keychain


Najbolji za: Bicikliste

Iako sliči čudnom otvaraču za boce, ovaj alat ima veće ambicije. Sa svojim jednostavnim dizajnom, ovaj alat može poslužiti kao prva pomoć svakom biciklistu u nevolji. Sa ključevima u pet veličina, dva tipa odvijača i jednim Torx odvijačem, ovaj višenamjenski alat može poslužiti i snowboarderima.

6.Victorinox Swiss Army RangerWood 55


Najbolji za: Kućnu upotrebu

Trebate li stegnuti neki vijak, otvoriti bocu vina ili probušiti novu rupu na kožnom remenu? Za takve probleme imajte povjerenja u ime koje se najviše povezuje uz funkcionalnost džepnih alata. Ovaj višenamjenski alat posjeduje sve što je potrebno za obavljanje uobičajenih kućanskih poslića, kao i onih oko kuće. Svakako nitko ne može zanijekati nepogrešivu estetiku ergonomske drvene drške, a najbolje od svega, dolazi sa doživotnom garancijom protiv nedostataka.

7.Gerber Dime


Najbolji za: Svakodnevnu upotrebu

Opremljen sa standardnim setom alata, cilj ovog alata je da bude svakodnevni izbor za uklanjanje mehaničkih problema. Njegova najveća zanimljivost je pristupačna cijena, no nemojte da vas to zavara, Gerber je u ovom jednostavnom i funkcionalnom komadu spojio osam upotrebljivih alata koji ispunjava sve osnovne zahtjeve.

8.Leatherman Skeletool


Najbolji za: Ostale majstore

Za svjetski omiljen Skeletool bi mogli lako zaboraviti da ga uopće imate jer teži samo 140 grama. Djelomično nazubljena oštrica noža može poslužiti za brojne materijale, dok snažna kliješta jednako efikasno mogu uviti žicu kao i ispraviti komade metala. Njegovu funkcionalnost zaokružuju ostali uobičajeni alati kao što su rezač žice, otvarač za boce i karabiner.

 

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.