Menorquin 54: Brod tradicionalnog kova, visoke sigurnosti i udobnosti!

FOTO: SASGA
U širokoj ponudi brodogradilišta Sasga posebno mjesto zauzima Menorquin 54, brod koji će sasvim sigurno privući ljubitelje plovidbe na brodovima klasičnog dizajna sa unaprjeđenim, dotjeranim formama i novim tehnološkim detaljima.

Dužine preko 16 metara i širine pet metara, Menorquin 54 ima zaobljenu krmu, velik kokpit obložen je tikovinom a visoka, puna ograda povećava korisnu zapreminu i dobre sposobnosti u situacijama kada su uvjeti na moru teški.

Brodogradilište Sasga zadržalo je drvo kao osnovni materijal u uređenju kompletnog unutrašnjeg prostora. Širok i udoban glavni salon je prirodan svijetao ambijent sa drvenim oblogama. Drveni podovi koji pružaju ugodan osjećaj pod stopalima i ugrađeni ormari u blagom su kontrastu sa bijelom sjedećom garniturom. Atmosferom dominira direktan pogled na upravljački centar i panoramski pogled kroz velike prozore koji su lijepo raspoređeni na stranicama nadgradnje

Jahtu pogone dva jaka dizel motora Volvo Penta koji imaju ukupno 880 konjskih snaga i sa kojima može postići brzina od 23 čvora ili brzina krstarenja od 19. Zahvaljujući rezervoaru za gorivo kapaciteta 2800 litara, brod je idealan kako za kraća, tako i za duža krstarenja bez pristajanja.

Jedno zanimljivo rješenje je kuhinja u potpalublju sa svim visećim elementima i odgovarajućim brodskim kuhinjskim aparatima. U potpalublju su smještene i tri kabine i dvije kupaone koji pružaju udoban smještaj za šest osoba.

Brod ima i lijepo uređen pramčani dio na kom se nalazi sunčalište obloženo mekim jastucima i visoka puna ograda sa autentičnim simbolom kompanije.

Ugradnjom velike krmene platforme dobio se dodatni prostor za plivače i rekreaciju, ali i velika ravna površina za smještaj jednog pomoćnog čamca ili skutera.

Menorquin 54 koristi suvremenu satelitsku i radarsku navigaciju kompanije Furno koja brodu pruža sigurnu plovidbu. Jahta ima CE certifikat za A kategoriju, što znači da može ploviti svim morima i oceanima svijeta.

IZVORNautika Present
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here