Slovenija i izbornik Vujović doznali očajnu vijest: Ovo je veliki gubitak…

Danijel Starešinčić

FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE
Slovenska rukometna reprezentacija i izbornik Veselin Vujović par dana prije početka Europskog prvenstva u Hrvatskoj saznali su da ne mogu računati na najboljeg igrača Juru Doleneca (29).

Slovenija u zagrebačku Arenu, gdje igra utakmice u skupini, dolazi drastično oslabljena. Desni vanjski Barcelone i prva napadačka opcija Slovenije Jure Dolenec morao je otkazati nastup.

Ovaj 29-godišnjak u studenom je operirao koljeno,a predviđena rehabilitacija bila je tri mjeseca. No u Sloveniji su se nadali kako će moći ubrzati oporavak pa je Dolenec u ponedjeljak otišao na dodatni pregled u Barcelonu.

Iz Španjolske mu nisu dali odobrenje za nastup na Euru, a do istog zaključka je došla i slovenska liječnička služba.

‘U Barceloni su potvrdili da je stanje koljena bolje nego što se očekivalo, ali ne ipak u tako dobrom stanju da bi mogao igrati na napornom turniru kao Euro. Jako sam razočaran, jer ne znam da li ću ikad imati priliku igrati na natjecanju tako blizu svoje zemlje pred tako velikim brojem navijača. Vjerujem da će dečki odigrati dobro prvenstvo,’ rekao je utučeni Dolenec.

‘Bojali smo se toga i to se dogodilo. To je veliki gubitak za našu reprezentaciju, ali će sada mladi igrači imati priliku da se dokažu i na najbolji način nadoknade njegov izostanak,’ jasan je bio izbornik Vujović.

IZVORT-Portal
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here