Jedro na napuhavanje osmišljeno u Švicarskoj

T.P.

FOTO: IWS
U jahtingu je tijekom proteklih godina razvijeno mnogo krutih krilnih jedara. Njihova je izvedba bez sumnje bila izvrsna i nadmašivala klasičnu opremu koju dosad poznajemo. Ovakav tip jedara koristi se uglavnom u natjecanju u jedrenja dok krilna jedra još uvijek ostaju vrlo komplicirana za svakodnevnu upotrebu za velike jedrilice.

Ne znamo je li ovo budućnost, ali znamo da se to upravo sada događa.

Nadalje, pomorski promet cvate a energija vjetra je još najkorištenija , ali dizajneri i graditelji nemaju pravo rješenje za nadzor napora.

Zato je naš tim razvio novi koncept jedra koji bi mogao riješiti sva ova pitanja, zvan IWS – Inflated Wing Sails izjavio je Edouard Kessi.

Ova nova tehnologija bila je inspirirana paragliderima koji savladavaju prepreke jednostavno, sa odličnim performansama i korisni su.

IWS je revolucija koja se koristi na super jahtama, krstarenjima i transportnim jahtama, jer su gotovo sva jedra „slobodna“ i čiste palubu od svog nepotrebnog hardvera, opreme i još mnogo toga.

Nakon dvije godine razvoja i ispitivanja IWS-a u svim uvjetima vjetra na jedrilici od 5,5 JI konačno smo završili naš prvi korak razvoja i spremni smo promovirati svoj koncept u svijetu jahti i pomorskom transportu govori Edouard Kessi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here