Gala večerom 2. veljače u “Arsenalu” otvara se četvrti “Tuna, Sushi & Wine Festival” u Zadru

FOTO: ZADARSKILIST.HR
Ulaznice za glamuroznu svečanost otvorenja u “Arsenalu” polako nestaju, ali se još mogu nabaviti na kioscima “Tiska” i prodajnim mjestima “Evetima”

Ulaznica za spektakl otvorenja „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ u Zadru još uvijek ima, ali polako nestaju i bez sumnje će na gala večeri 2. veljače u „Arsenalu“ ponovno sve biti puno kao šipak. Četvrto izdanje jedinstvene zadarske manifestacije „Tuna, Sushi & Wine Festival“ ove godine donosi znatne programske promjene u nikad dužem festivalskom trajanju od punih deset dana, a najznačajnija je vezana uz svečanost otvorenja koju će pohoditi, među ostalima, ministar turizma Gari Cappelli u društvu veleposlanika Japana, Koreje, Indije i Indonezije. Tako će spektakl otvorenja u „Arsenalu“ biti uvodni čin festivala, umjesto dosadašnje prakse svečanosti zatvaranja, pa će najviše ponuditi kao ekskluzivni događaj kulturne razmjene Japana i Hrvatske te, prije svega, kao – gastronomski spektakl.

Što nudi sadržaj te večeri?

Prije svega, vrhunski hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević i Josip Vrsaljko održat će live cooking show pripremajući visokokvalitetnu hrvatsku tunu iz zadarskog akvatorija i drugu vrhunsku plavu ribu, a zajedno s njima riblje specijalitete uživo će spremati chefa hotela „Adriatic“ biogradske „Ilirije“ Ante Kulaš i japanski majstor sushijaMotohiko Mochizuki iz zagrebačkog restorana „Takenoko“. Cijeli kulinarski event, osim na licu mjesta na katu „Arsenala“, moći će se pratiti i putem streama na video zidu donje etaže uz live program s Lukom Bulićem i uz nastup sjajne grupe „Jeremiah’s“. Buffet večeru sa specijalitetima od tune i plave ribe iz Jadranskog mora, kojih će biti u zaista neograničenom broju, pratit će i glamurozni performans izrade ikebane od leda u izvedbi japanskog majstoraKazuyuki Nihashija.

Okusi zadarskog kraja

Heritage hotel Maškovića han iz Vrane, Hotel Pinija Petrčane, Falkensteiner Borik, Hotel Bastion, Hotel Mediteran, potom restorani; Gladne oči, Harbor, 4 kantuna, Pjat, Atrij, Stipe (na Poluotoku), Skoblar, Foša, Kraljevski vinogradi, Roko, Sabunjar, Malo misto, Zračna luka Zadar, Ilirija d.d., Fešta s otoka Žuta, 2Ribara, Zadar Jadera, Art Kalelarga, Hotelijersko- turistička i ugostiteljska škola Zadar, Ginger Sushi iz Zagreba, Turisthotel, Bota Šare iz Splita, Zagreba i Malog Stona te Catering Angelus iz Draga – hoteli su i restorani ovogodišnjeg „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ koji će po promotivnim cijenama cijelo vrijeme trajanja festivala nuditi po dva riblja specijaliteta, a svoja vina predstavit će i vinari zadarskog kraja: Ker Vin i Badel 1862 iz Benkovca, Vina Vrsaljko iz Nadinskog blata, Vinarija Jokić i Poljoprivredna zadruga Maslina i vino iz Polače, tradicionalni partneri TSWF Kraljevski vinogradi iz Petrčana, Vinarija Degarra i Poljak Vina iz Zadra, UO Karaba iz Pakoštana te Vina Biograd.

IZVORZadarski List
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.