Evo kako povećati seksualnu želju i poboljšati libido

Iris Hazler

FOTO:INSTAGRAM, SENSUALMAGAZINE
Iako više nije tabu, seks sa sobom donosi temu o kojoj se rjeđe raspravlja, a u pitanju je nizak libido. Sram i nelagoda pri spomenu smanjene seksualne želje nisu čudni, ali postoji mnogo načina kako poboljšati ovo stanje, a ni jedan ne uključuje medicinu i lijekove piše 100posto.hr

Osim što osigurava opstanak društva, seks je prirodni dio ljudskog ponašanja koji je jednako zdrav za um, dušu i tijelo.

Razlozi zbog kojih možda niste u raspoloženju prepustiti se seksualnim užicima mogu se potezati od kontracepcijskih pilula pa sve do stresa te fizičke i psihičke iscrpljenosti, ali i dob. A ovo su savjeti kako na prirodan način vratiti želju i ponovno rasplamsati strasti u spavaćoj (ili dnevnoj ili u kuhinji ili u autu).

Ne zazirite od čokolade

Nije čudo da je čokolada najpopularniji dar za Valentinovo jer je ovaj dekadentni desert opaki afrodizijak. Čokolada u sebi sadrži magnezij koji nas opušta. Osim magnezija, tamna čokolada sadrži feniletilamin, spoj koji oslobađa iste endorfine koji se oslobađaju i za vrijeme seksa.

Živite na rubu (malo avanture, ne kršenje zakona)

Kada radite nešto uzbudljivo, vaše srce jače kuca i vaš se živčani sustav aktivira, slično kao kada ste seksualno uzbuđeni. Stoga, probudite avanturistički duh u sebi i krenite s boljom polovicom na skakanje padobranom, bungeejem, utrku automobilima ili što vam već najviše odgovara.

Pijte više vina

Crno vino prirodno povećava seksualnu želju, a povećanje libida može se pripisati visokim antioksidativnim količinama vinove loze – posebno polifenolima, koji mogu potaknuti protok krvi na važna područja za uzbuđenja. Ali! To nipošto ne znači da se trebate napiti, samo jedna čaša dovoljna je za opuštanje i uživanje.

Zaboravite na masnu klopu

Izbjegavanje prženih i masnih jela također može poboljšati vaš seksualni život. Trans-masne kiseline koje se stvaraju od masne hrane imaju iznimno loš utjecaj na ženski i muški libido. Stoga, lagana hrana, samo fino i zdravo i krenite u akciju!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here