Azimut Grande 30 Metri: Za vrhunsku udobnost i privatnost!

FOTO: AZIMUT
Svaki Azimut Grande je jedinstven; tako je i na ovoj jahti dugoj 28 metara, nazvanoj Azimut Grande 30 METRI, svaki detalj osmišljen da poboljša funkciju, a da ne naruši stil.

Jedinstvenost ovog ekskluzivnog modela počinje novim karakteristikama koje je uveo Stefano Rigini, odgovoran za idejni projekt i vanjske linije. Polazna točka je razdvajanje kormilarnice od glavne palube stvaranjem jedne polupalube. Ovim potezom povećava se prostor namjenjen vlasniku broda i gostima, što maksimalno povećava njihovu privatnost u odnosu na posadu.

Kormilarnica ovog broda pruža veći unutrašnji prostor na glavnoj palubi, kako u prostranom salonu, tako i u vlasničkoj kabini, koja se nalazi na pramcu i omogućava uživanje u panoramskom pogledu sa prozorima u punoj visini duž bočnih strana.

Ako se krećete iz kokpita u salon, nailazite na veliki lijepo uređeni prostor koji je povezan sa vanjskim dijelom. Dupli prozori od poda do stropa nude udobnost uz pogledu na more, čime se dobije osjećaj potpune slobode

Interijer su dizajnirali Studio Salvagni Architetti modernim stilom, a svaki detalj su proizveli iskusni talijanski dizajneri koristeći skupe i ekskluzivne materijale.

Vrata na glavnom ulazu i na ulazu za posadu ukrašena su prozirnim prozorčićima sa ubačenim staklom i svilenom tkaninom kako bi se stvorio osjećaj lakoće. Između tih prozorčića, pramčana pregrada je presvučena sirovom svilom. Kuhinja uključuje i prolaz od mahagonija sa prostorom za odlaganje.

Elegantan i neobičan detalj je obojeno stepenište koje povezuje palube. Na donjoj palubi, hodnik preuzima čiste linije i meke oblike koji se nalaze i u salonu, kao i kontrast materijala svijetlih i tamnih boja.

Prostorni plan uključuje 4 VIP kabine sa vlasititim kupaonama (kao i dodatna kupaona za dnevnu upotrebu). Posada od četiri člana ima tri kabine i dvije kupaone prema pramcu, sa potpuno odvojenim pristupom kuhinji koja se nalazi na glavnoj palubi.

Još jedna posebna karakteristika novog Azimut Grande definitivno je vanjski prostor. Za početak, sa skoro 65 metara kvadratnih, flybridge je neverovatno prostran i „najbolji u klasi“.

Na flybridge se može stići pomoću dva stepeništa, vanjskog iz kokpita i onog koje predstavlja direktnu komunikaciju sa kormilarnicom na sredini, između pilotskog mjesta i područja za opuštanje gostiju.

Prema krmi nalazi se garaža sa pokretnom platformom i sistemom za spuštanje i podizanje za Villliams Dieseljet 445 – automatskim sistemom.

Azimut Grande ima dva motora MTU 16V2000 M84, koji, u kombinaciji sa trupom za glisiranje (u čijem projektiranju je sudjelovao inženjer Pierluigi Ausonio iz Studio P.l.a.n.a.) osiguravaju značajno poboljšanu stabilnost držanja pravca, omogućavajući maksimalnu brzinu od 26,5 čvorova i brzinu krstarenja od 20 čvorova. Rezervoar za gorivo od 12.000 litara i rezervoar za vodu od 2.000 litara osiguravaju veliku autonomiju plovidbe, čak i za duge plovidbe.

IZVORNautika Present
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here