SVJETSKA PREMIJERA NA SAJMU – BOOT DUSSELDORF 2018!

FOTO: AZIMUT
Na sajmu nautike u Diseldorfu koji se održava od 20. do 28. siječnja 2018. godine, jedan od brendova kompanije Azimut Benetti Group, Azimut Yachts, predstaviti će dva nova modela – Azimut Atlantis 51 i Azimut 55 Fly.

AZIMUT ATLANTIS 51: potpuno otvoreni model bez kompromisa

Azimut Atlantis 51, model koji će imati svoj svjetski debi na njemačkom sajmu nautike, predstavlja jahtu koja nosi DNK pravog otvorenog modela, sa dovoljno prostora na palubi i sa agresivnim dizajnom koji potpisuje New Design. Glavna paluba je osmišljena kao jedan veliki dnevni boravak, dok potpalublje nudi tri izuzetne kabine, bez ustupaka na račun centralnog dijela za objedovanje u kojem se nalazi stol na preklapanje, predstavljajući karakteristične osobine ovog modela – najboljeg u svom segmentu.

* Novi Azimut Atlantis 51 je potpuno otvoreni model, sa puno prostora na palubi i agresivnim dizajnom.

* Superiorna udobnost: po prvi put sa tri udobne kabine bez ustupaka na račun velikog prostora za objedovanje na donjoj palubi.

* Pokreću ga dva motora Volvo 800 (600 KS), brzinom do 35 čvorova.

AZIMUT 55 FLY: oaza hedonizma

Azimut 55 Fly, s druge strane, ističe se po svojstvenom kontrastu zategnute vanjske linije koju je projektirao Stefano Rigini, naspram toplih, udobnih i rafiniranih interijera, definiranih blagim linijama i kreativnim potencijalom, čiji je kreator Akile Salvanji. Dekor je zasnovan na kombinaciji pet različitih materijala, a i na ovom modelu također, na donjoj palubi su smještene tri dvokrevetne kabine.

* Zategnute vanjske linije i elegantna, udobna oaza u unutrašnjosti

* Stefano Rigini dizajnirao je eksterijer i definirao koncept, a dizajner interijera je Akile Salvanji.

* Detaljnim istraživanjem došlo se do kombinacije pet različitih materijala, koji zajedno sa zakrivljenim linijama, naglašavaju osjećaj sofisticiranog mira koji vlada u unutrašnjem prostoru.

IZVORNautika Present
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here