Praktičano i korisno prijevozno sredstvo za marinu

Ž.S

PROMO FOTO: GEOCYCLE

Tvrtku Karbon Kinetics je 2002. godine osnovao Richard Thorpe, nekadašnji dizajnerski inženjer tima McLaren u Formuli 1. Thorpe se ozbiljno uhvatio posla na kreiranju električnog bicikla pa je 2008. godine za model Gocycle G1 dobio nagradu za inovaciju. Nasljednik toga modela oznake G2 također je inspiriran linijama F1 bolida, pa je nedavno dobio nagradu za dizajn Red Dot.

S obzirom na to da je bicikl sklopiv u dimenzije 60x76x30 cm i težak samo 16 kilograma, posebno je koristan nautičarima za prijevoz po marini. Gocycle G2 može podnijeti vozače do 100 kg težine i nudi se u bijeloj, sivoj i crnoj boji.

Maksimalna mu je brzina 25 km/h, dok autonomija iznosi otprilike 64 kilometara. Pokreće ga elektromotor od 250 W, kojem snagu daje litijska baterija od 10,75 Ah napona 22 V. Vrijeme punjenja baterije je 5,5 sati, a vozač može birati jedan od ponuđenih modusa vožnje (City, Eco, Custom…) te provjeravati sve važne parametre na kontrolnom displeju.

Bicikl ima patentirani mjenjač Cleandrive Shimano Nexus s tri brzine i hidrauličke disk kočnice sprijeda i straga. Sjedalo je Velo D2 Comfort, međuosovinski razmak iznosi 1065 mm.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here