OBILJEŽILI SU 90-e Povratak legendarne NBA momčadi

S.Č.

FOTO:SCREENSHOT YOUTUBE
Mogu se pohvaliti da su bili prvaci (1979.), a u zlatnim 90-ima smatrani su jednom od najomiljenijih NBA momčadi. Nakon četiri desetljeća igranja u NBA ligi, Seattle SuperSonicsi 2008. otišli su u povijest kad je franšiza preseljena u Oklahomu, gdje su dobili ime Thunder pod kojim i danas igraju.

Ipak, sve je izglednije da će Seattle ponovno dobiti NBA momčad. Stvorila se ideja o stvaranju nove NBA franšize koja bi se ponovno zvala SuperSonics i koja bi opet bila dio najjače košarkaške lige svijeta.

Da se o tome ozbiljno razmišlja dokaz je i činjenica da je gradsko vijeće Seattlea odobrilo obnovu dvorane Key Arene. Oak View grupacija spremna je uložiti 660 milijuna dolara u Key Arenu i Seattle Center, što bi do 2020. godine moglo dovesti do stvaranja NBA i NHL momčadi.

Key Arena tako bi već za tri godine mogla spremno dočekati povratak legendarnih SuperSonicsa, a u planu je osnivanje NHL tima u ”kišnom gradu”.

Povratak legendarne momčadi u Seattle navijači širom svijeta svakako bi pozdravili. Sonicsi su imali veliki broj navijača, posebno sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća kada su dres ovog tima nosili Nate McMillan, Gary Payton i veliki Shawn Kemp. Legendarno je finale protiv Jordanovih Bullsa 1996.,(Bullsi su slavili 4:2), a u tim dvobojima posebno je briljirao najbolji šesti igrač NBA te sezone, Toni Kukoč.

SuperSonicsi imaju i jedan naslov prvaka NBA lige koji su osvojili 1979. godine, a pored legendi kluba poput Paytona ili Kempa, dres ove momčadi su nosili i slavni igrači kao što su Lenny Wilkins, Spencer Haywood, Jack Sikma, Ray Allen, Kevin Durant…

IZVORIndex.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here