U Lenovu smatraju da je ovo laptop budućnosti – savitljiv i prijenosan

Damir Rukavina

PROMO FOTO: LENOVO
Lenovo je tijekom presice u New Yorku nedavno predstavio laptop kakav bismo mogli koristiti za nekoliko godina.

Naravno, ovakav uređaj danas nije moguće serijski proizvesti, no Lenovo je uvjeren da će u budućnosti postojati materijali koji će savitljive uređaje sa zakrivljenim ekranima pretvoriti u stvarnost. Prijenosnik dolazi sa ugrađenom tipkovnicom, karakterističnim Mouse Stickom iz Lenova (ono crveno čudo na sredini tipkovnice kojim mičete kursor po ekranu) i naravno, fleksibilnim ekranom.

Sve što možemo raditi za sad je diviti se konceptu i potiho se nadati da će jednog lijepog dana on imati nekakav smisao.

Manjak touchpada u najmanju je ruku zabrinjavajući, no to može značiti nekoliko stvari: laptop se vjerojatno oslanja na glasovne komande ili ekran s dodirom. Što god se vrtilo u glavama inžinjera iz Lenova, činjenica je da ćemo se za ovakvo čudo od prijenosnika morati i te kako načekati.

Praktičnost ovakvog uređaja također je jedna od tematika koje nam do kraja nisu jasne – zbog čega raditi ovako fleksibilan ekran kada sam laptop zbog njega nema nikakvu prednost osim što izgleda futuristički?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here