Kako efikasno spriječiti mamurluk i ne željeti umrijeti jutro poslije

Iris Hazler

Jedna od novogodišnjih odluka je vjerojatno da ćete smanjiti cuganje, ali hej, treba se oprostiti od godine sa stilom. Ne, ne tvrdimo da ćete se obliti da ne znate za sebe, ali dovoljna je samo čaša viška i ode sve u nepovrat piše 100posto.

Ipak, postoje opcije da spriječite taj grozan osjećaj mamurluka i želje da se samo sklupčate pod tuš i nestanete.

Najbitniji faktor je pripremiti tijelo uz hranu. Obrok koji je prirodni neprijatelj mamurluka obavezno sadrži u sebi žitarice i vlakna te nezasićene masnoće. Čarolija je u tome što se takva hrana dulje probavlja, a velika nutritivna vrijednost pomaže jetri u apsorpciji alkohola.

Kako god bilo, obavezno jedite jer su prazan želudac i cuga recept za kaos. Najbolja hrana koja će spriječiti mamurluk su jogurt, humus, losos, mlijeko, špageti, piletina i jaja.

Također, pijte puno vode. Jedna čaša vode nakon čaše alkohola pomaže da vam tijelo ostane dovoljno hidrirano, a poželjno je popiti vode i prije samog izlaska. Jednako tako, prije izlaska, popijte vitamin B kojeg jetra pojačano troši za vrijeme konzumacije alkohola.

A ako ste ipak pretjerali i mamurluk je u punom sjaju, okrijepite se toplom juhicom, najbolje onom od rajčice, pijte puno vode, a neće vam odmoći ni aspirin koji će vratiti tijelo u normalan način funkcioniranja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here