Apple bi uskoro mogao lansirati smartphone za široke narodne mase

Tehnoklik.hr

FOTO:NET.HR,FACEBOOK
Potaknut uspjehom svog najnovijeg telefona iPhone X, Apple bi za nekoliko mjeseci mogao lansirati još jedan novi iPhone.

Pojavile su se glasine o novoj verziji Appleovog ‘jeftinog’ iPhonea SE, koji bi fanovima ponudio prihvatljiviju alternativu u odnosu na megaskupi iPhone X, piše Mirror.

iPhone SE prvi je put lansiran u ožujku 2016. te je opremljen manjim 4-inčnim ekranom i metalnim kućištem koje je prvotno korišteno za iPhone 5. Opremljen je pristojnom kamerom te je trenutačno najjeftiniji iPhone koji Apple nudi.

Tajvanski Economic Daily News, kao i Macrumours, tvrde kako je Apple sklopio ugovor s tajvanskim proizvođačem Wistronom za proizvodnju iPhone SE 2 smartphonea u Wistronovoj tvornici u Indiji.

Nije poznato kada bi Apple mogao predstaviti novu verziju svog iPhonea SE, ali stručnjaci smatraju da bi to moglo biti u ožujku 2018., dvije godine nakon lansiranja prvog jeftinog iPhonea.

Iako bi izvana SE 2 mogao izgledati poput svog prethodnika, Apple će vjerojatno pojačati procesor, te moguće i kameru, kako iPhone ne bi previše zaostajao za konkurencijom.

Kako je standardna veličina ekrana smartphonea postala ona između 5 i 6 inča, 4-inčni telefon prikladan je za manje ruke i džepove.

IZVORNet.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here