RIVAMARE: Plovidba sa stilom!

FOTO:RIVAMARE
Riva, koja je sada dio Ferretti branda, zaista simbolizira plovidbu sa stilom, i to bez obzira na klasu plovila.

Samo uz Rivina plovila nikako ne ide pitanje kolika dužina, koliko snage, koji nivo opreme, dovoljna je činjenica da plovite na RIVI, i ona vam garantira posebno mjesto u marini, al i u očima kolega nautičara oko vas.

Sa ovom aurom koja okružuje Rivina plovila, svaki novi model sa prestižnim imenom se dočekuje sa ogromnim uzbuđenjem. A noviteti su probrani i maestralno napravljeni i predstavljeni.

Ova prilika pripada novoj Rivamare 2016, koja jednostavno oduzima dah, bez obzira da li pripadate ljubiteljima nautike ili ne. Naravno da se pored dizajna koji oduzima dah podrazumjevaju vrhunski materijali i tehnika na i u svakom djeliću ovog 12 metara dugačkog umjetničkog djela.

Moderan pogon je osigurao Volvo sa dva dizel motora sa po 400 konjskih snaga, koji dostojanstveno dostižu maksimalnih 40 čvorova, a elegantno krstare na 31. čvoru.

Kokpit predstavlja kombinaciju stila, udobnosti i profinjenosti, dok je dizajn upravljačkog mjesta protkan sportskim elementima poput karbona i industrijskih tkanina. Mjesta za uživanje ima na pretek, na udobnom sunbed-u, u ugaonoj garnituri ili na skiperskoj poziciji, dok su u plovidbi svi odlično zaštićeni odličnim vjetrobranom.

Neopisivo je dobra RIVAMARE.

Naravno da se na skoro 12 metara dugom plovilu našlo mjesta i za komforno potpalublje. Ovaj dio jahte podeljen je na kuhinju, salon koji se po potrebi pretvara u kabinu za spavanje, i veliki toaletni prostor sa odvojenom tuš-kabinom.
Na dizajn i kvalitetu ovog djela plovila, mada se ovo odnosi na cjelu Rivamare, zaista nema smisla trošiti riječi.

IZVORNautika Present
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here