Rivale ponosno nastavlja tradiciju

Domagoj Kuna

PROMO FOTO: RIVALE
Na jezeru Iseo, ispred pozornice smještene, kao i uvijek, ispod Kapetanskog mosta, predstavljen je novi Rivale, otvorena jahta duga pedeset šest stopa, profinjenih linija, ali i velike snage.

Najnovija jahta u nizu jest Rivale 56.
Predstavljena svijetu u sklopu velikoe svečanosti na jezeru Iseo, ispred pozornice smještene, kao i uvijek, ispod Kapetanskog mosta, novi je Rivale otvorena jahta duga pedeset šest stopa, profinjenih linija, ali i velike snage. Prevedeno u mjere primjerenije XXI. stoljeću, Rivale 56 dug je sedamnaest metara i dolazi s dvostrukim MAN V8 motorima koji jahtu pogone putem V-Drive prijenosa.

Zahvaljujući pametnoj konstrukciji dugogodišnjih Rivinih suradnika, dizajnerske kuće Officina Italiana Design, u pedeset i šest stopa trupa smjestile su se tri kabine, četiri kupaonice, dvije platforme za sunčanje i, odmah ispod one stražnje, spremište za Williams 325 tender. Spremište je načinjeno od dvostrukog sloja ugljičnih vlakana, a prednja se platforma za sunčanje može zaštititi od snažnog sunca podizanjem sklopivog pokrova. Dvije su kabine opremljene velikim krevetima, mnoštvom vješto skrivenih pretinaca i zasebnim kupaonicama, dok je treća namijenjena posadi, no može se prilagoditi kako bi prihvatila i goste.

Veliki prozori, koji neprimjetno okružuju kabine, propuštaju velikodušnu količinu svjetlosti, ali ne dopuštaju pogled izvana u unutrašnjost donje palube. Jednako diskretnim i pametnim rješenjima prožet je i ostatak jahte, pa tako platforma za plivanje, na krmi, skriva potopljene stepenice za olakšano penjanje na brod, čak i bez korištenja ugrađenih ljestava. Skrivena je i oprema za pristajanje, u lijevim i desnim bočnim spremnicima maskiranih detaljima od nehrđajućeg čelika i, sasvim karakteristično za Rivu, oblikovanih na način da osim svoje primarne zadaće, služe i kao ukrasi. Neizostavna pramčana sirena najbolji je primjer toga. No, osim nostalgičnih detalja, novi Rivale donosi i visoku tehnologiju. Upravljačko je mjesto opremljeno inovativnim sustavom za nadzor rada motora tvrtke Böning, zajedno s navigacijskim i upravljačkim kontrolama prikazanima putem zaslona osjetljivih na dodir.

Materijali Mambo Artic korišteni za presvlačenje površina za sjedenje i ležanje, ali i za natkrivanje prednje platforme za sunčanje i središnjeg dijela jahte, posebno su razvijeni za Rivu i, kao u ostalim jahtama sa zaštitnim znakom tirkizne boje, predstavljaju savršen spoj materijala iznimne trajnosti, lakog održavanja i ugodnog osjećaja pri dodiru. Ipak, Rivale 56 ne čine samo skupocjeni materijali i visoka tehnologija. Za dio njenih očaravajućih osobina zaslužna je i snaga para V8 dizelskih motora.

Iako je prostor koji nudi Rivale 56 neznatno skučeniji nego na većim jahtama, ipak nudi dovoljno udobnosti za bezbrižno opuštanje kojom god vodom plovio.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here