FOTO Pogledajte unutrašnjost nove A klase

M.N.

Foto: Mercedes
Mercedes je otkrivanjem interijera nove A klase još jednom potvrdio da kompromisa nema. Bez obzira na model, razina luksuza i kvalitete moraju biti na najvišoj razini.

Što to u prijevodu znači najbolje govore fotografije. Četvrta generacija A klase je pred vratima, a njena kabina preuzima standard E, pa i S klase. Ako ne vjerujete, pogledajte još jednom. Da, kolo upravljača isto je kao u S klasi, a i dizajn prednje armature s dva lebdeća zaslona trebao bi biti poznat. Tu je i pet “turbinskih” ventilacijskih otvora, ali i potpuno očišćena centralna konzola.

Ovisno o izvedbi kupac dobiva i zaslone različite veličine. Početak je na dva 7-inčna zaslona kod osnovne izvedbe, dok će bogato opremljene A klase imati dva zaslona dijagonale 10,25 inča. Kao što je poznato, jedan zaslon preuzima ulogu ispisa mjernih instrumenata, a dok drugi služi Infotainmentu, klimatizaciji i pratećim sustavima.

Klimatizirana i masažna sjedala i ambijentalna rasvjeta sa 64 LED-ice tek su dva dodatna detalja kojima Mercedes želi naglasiti novu razinu luksuza. Pritom je bolja i ponuda prostora. U predjelu ramena plus je 9 mm sprijeda i čak 22 mm straga, dok će za laktove biti na raspolaganju dodatnih 35, odnosno 36 mm. Recimo i to da je povećan prtljažnik, i to na solidnih 370 litara. Osim veće upotrebljivosti prtljažnika zahvaljujući većem otvoru, ali i preklopnim sjedalima, u Mercedesu napominju i bolju ergonomiju, kao i bolju preglednost.

Premijera nove A klase zakazana je za iduću godinu i ženevski salon automobila. Prvi primjerci izvedbe s peterima vratima na europske ceste će stići do ljeta, a potom stiže i limuzinska izvedba.

IZVORIndex.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.