Magellano 43: ljepotan bez mane

Damir Višić

PROMO FOTO: AZIMUT
Zajedničke karakteristike većine luksuznih motornih jahti su visoki bokovi, veliki zatvoreni volumeni, široka zatamnjena stakla, naglašeno oštar pramac, često i nagnuta pramčana paluba, komotna paluba na krmi te snažni motori. Takvog je izgleda i većina modela koje još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća proizvodi talijansko brodogradilište Azimut.

Međutim, već je na prvi pogled jasno kako brodovi iz linije Magellano odudaraju od tog klišeja. Oblikom trupa i proporcijama kabine više su slični klasičnim cruiserima, a opet, modernim je linijama jasno naglašeno kako su to suvremene jahte.

 

Fini spoj

Pramčana kabina je velika, a dizajnerski riješena tako da izgleda ogromna, pa velika dupla postelja u ovom prostoru uopće nije dominantna. Na svakom je boku po jedan veliki svjetlosni otvor, na svakom ugrađen i po jedan fineštrin, a iznad postelje portela, tako da je dnevna osvijetljenost i mogućnost prozračivanja odlična. Izlomljena prednja stijenka kabine izvedena je kao triptih ogledala, što dodatno vizualno povećava kabinu u kojoj je svaki detalj pomno razrađen.

Fina isprepletenost klasičnog i modernog odlično je ukomponirana i u interijer broda.

Ugrađeni ormari i police uklopljeni su među stijenkama kabine i taj prijelaz nije svugdje potpuno jasan. Svi bridovi su zaobljeni, a kombinacija različitih materijala i boja samo dodatno povećava dojam. Kontraštampa bež boje je u istoj nijansi kao i tekstil tapeciranih obloga, matiran diskretnom reljefnom teksturom, a drvene površine su prošarane godovima svijetlih i tamnih pruga s naglašeno tamnim okvirima. Naravno, ova kabina ima u istom standardu opremljenu i primjereno veliku toaletnu kabinu s odvojenim prostorom za tuširanje.

Iz središnjeg dijela potpalublja ulaz je u dvije krmene kabine i drugu kabinu WC-a, također s odijeljenom tuš-kabinom. Krmene kabine nisu komforne kao pramčana, ali su uređene u istom stilu. Obje su na za dvije skale nižem nivou, čime se dodatno dobilo na njihovu volumenu.

Kako plovi i koja sva još iznenađenja skriva možete pogledati u videu:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here