KONA STIŽE U HRVATSKU: Novi Hyundaijev SUV u salonima sljedećeg mjeseca

Netmobil.hr

FOTO: Hyundai
Prošli tjedan održana je europska vozna prezentacija Kone za novinare u Barceloni. Hyundai Kona je novi član B-SUV segmenta te četvrti član Hyundai SUV obitelji u Europi, uz Grand Sante Fe, Santa Fe i Tucson.

Na hrvatskom tržištu dostupna od 22. studenog 2017. godine, Kona predstavlja individualan, moderan i aktivan životni stil modernih Hyundai kupaca. Istinski SUV progresivnog dizajna s mogućnošću pogona na sva četiri kotača, 7 DCT mjenjačem i detaljima koji se mogu personalizirati prema potrebama urbanih Hyundai kupaca označen je kao ‘važna prekretnica na našem putovanju na kojemu ćemo postati prvi azijski automobilski brand u Europi do 2021. godine’, kako je to najavio Thomas A. Schmid, stariji izvršni dopredsjednik HME.

Dizajn

Moderan, proporcionalan i dinamičan izgled Kone dodatno je naglašen kaskadnom rešetkom hladnjaka koja predstavlja jedan od novih simbola Hyundai identiteta, dvostrukim LED prednjim svjetlima i LED dnevnim svjetlima za vožnju te kratkim stražnjim prevjesima i branicima.

Dolazi uz deset dostupnih boja karoserije i dvije boje krova, koje čine ukupno dvadeset kombinacija boja.

Novost kod unutrašnjeg dizajna je mogućnost potpune personalizacije i kreiranja vlastitog stila. Dostupne su četiri boje unutrašnjosti, a bojom su naglašeni i detalji poput ventilacijskog otvora, prošiva presvlaka na sjedalima te obloge upravljača.

Performanse

Kona nudi izbor između dva moderna visoko učinkovita turbobenzinska motora s velikim okretnim momentom i izvrsnom efikasnošću po pitanju potrošnje goriva: 1.0 T-GDI sa 6 stupanjskim ručnim mjenjačem i 120 KS te 1.6 T-GDI 177 KS i 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače. Na ljeto 2018. Hyundai će za Konu lansirati i svoju sljedeću generaciju efikasnih dizelskih motora zapremnine 1.6 litara dostupnih sa 6 stupanjskim ručnim ili 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, kao i električnu verziju automobila.

Multimedija i sigurnosti

Kona nudi besprijekoran integrirani sustav povezivanja i multimedije koji vožnju čine intuitivnijom i sigurnijom, a moguće je birati između tri opcije: standardni audio sustav s 5” LCD dodirnim zaslonom s radijem te bluetooth i USB povezivanjem, audio sustav s 7” LCD dodirnim zaslonom s integriranom stražnjom kamerom za parkiranje, Apple CarPlay i Android Auto sustavom ili 8” LCD dodirni zaslon s navigacijom i 3D kartama.

Opremljena je Kona Hyundai SmartSense sustavom koji je u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima. Između ostalog podrazumijeva sustav prepoznavanja prepreka i autonomnog kočenja u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection), detektor mrtvog kuta (BCW), sustav koji upozorava vozača na umor (DAW) i sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS). Također, Kona je prvi Hyundai model koji nudi head-up display, a opremljena je i prvoklasnim KRELL-ovim glazbenim sustavom s 8 zvučnika koji donosi vrhunski doživljaj u vožnji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here