Gin obogaćen Harley Davidsonom

Jack Lumber

Uwe Ehinger putuje svijetom i traži stare dijelove Harley Davidsona. Razlog njegovog putovanja i traženja nije kreiranje neke Frankenstein inačice motora već priprema i posebnih i limitiranih serija pića gina. Naime Uwe pomno odabrane dijelove Harley Davidson motora sprema u flaše te ih zalijeva ovim pićem.

Pitate se zašto? Odgovor je jednostavan – jer izgleda fantastično. Vjerujem da ne postoji ni jedan zaljubljenik u dva kotača koji ne bi poželio upravo ovim pićem uljepšati svoj habitat.

Gin k’o gin, ne mijenja okus jer svaki dio koji ulazi u piće bude posebno premazan i zaštićen kako ne bi utjecao na okus i sastav pića.

Trenutno su proizvedene samo tri serije, konkretno tri flaše, i to Flathead iz 1939. godine zatim Knucklehead iz 1947. godine te Panhead iz 1962. godine. Godina označava iz koje je godine korišteni dio motora. Serija pića je upravo zbog ovog i dobila naziv Archeologist.

Dakle svaka flaša osim autentičnog dijela Harley Davidson motora dolazi i s letkom, odnosno pričom kako je Uwe došao do tog dijela.

Iako je svaka flaša gina jedinstvena, cijena od 900 eura ni nije toliko velika. Problem pak je u tome što zbog iznimno malih i ograničenih serija (čak nisu ni serije već pojedinačna punjenja) nabavka jedne flaše može biti prilično dugotrajna.

IZVORGentleman.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.