Revolucionarna promjena: Sucima u tenisu došao kraj

Ivan Janković

Foto: Pixabay

Tenis je spreman na novi veliki korak naprijed kad je u pitanju donošenje sudačkih procjena oko lopti za koje je teško reći jesu li odskočile u terenu ili izvan njega.

Dosad su na većini turnira osim onih zemljanih igrači imali pravo uložiti prigovor i pozvati ‘oko sokolovo’ da prosudi oko neke sumnjive oduke, a u budućnosti više neće trebati, jer će uz pomoć tehnologije odmah biti jasno je li lopta završila izvan ograničenih linija terena.

Naime, za mjesec i pol dana na turniru najbolje osmorice mladih tenisača u Milanu bit će po prvi put iskušana ‘oko sokolovo uživo’ tehnologija koja će odmah u trenutku izlaska loptice iz igre singalizirati da treba prekinuti poen i dodijeliti bod suparniku.

Zbog toga neće biti pomoćnih sudaca na terenu, a glavnom će biti znatno olakšan posao.

‘Igrači naporno rade i zaslužuju precizno suđenje koje im pokušavamo dati. Tehnologija je precizna i osjećamo se spremni testirati ju na službenom turniru. Masters Next Gen je idealno mjesto da vidimo što će se dogoditi,’ izjavio je potpresjednik ATP-a Gayle David Bradshaw.

S obzirom da se nalazi među osam najboljih mladih tenisača svijeta, Borna Ćorić bit će među prvima koji će iskušati ovu revolucionarnu tehnologiju u Milanu…

IZVORtportal.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here