Spektakularna veslačka regata osmeraca u Jazinama

VK Jadran

Foto: Marin GOSPIĆ

Veslački klub Jadran šestu godinu za redom organizirao je veslačku regatu osmeraca koja se održala u uvali Jazine. Regata se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar – Kitarović. Jadranov veslački dvoboj okupio je ukupno 22 osmerca u otvorenoj i veteranskoj kategoriji, a dvoboji osmeraca odvijali su se na regatnoj stazi dužine 500 metara u uvali Jazine, s ciljem ispod Zadarskog mosta. Po prvi puta, dio utrka, odnosno finalne utrke, veslane su pod svjetlima reflektora u večernjem terminu što je zaista izgledalo spektakularno.

Ukupno je održano sedamnaest utrka u različitim kategorijama, a najbolje vrijeme tijekom utrka postigli su veslači Izole iz Slovenije u B veteranskoj kategoriji kada su u finalnoj utrci protiv veslača veterana splitskog Mornara izveslali vrlo brzih 1 minutu i devet sekundi.

U A kategoriji veterana najbolji su bili veslači zadarskog Jadrana koji su u finalu bili bolji od kombinacije Veslačkih klubova Mladost, Zagreb i Trešnjevka.

U kategoriji C veterana pobjedu je u finalu odnijela posada kombiniranog osmerca Mladosti i Vukovara. U mix kategoriji veslača, u kojem nastupaju kombinirane muško ženske posade, pobijedila je posada Mladosti 1.

Otvorena kategorija pripala je posadi Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba dok je kod ženskih osmeraca pobjedu odnijela posada Ekonomskog fakulteta iz Zagreba.

IZVORZadarski list
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here