Samsung Galaxy Note 8: Pet stvari koje nam se sviđaju

Miroslav Wranka

PROMO FOTO: SAMSUNG
Novi Samsungov top model je ogroman pametni telefon s nekoliko važnih značajki. Ukoliko razmišljate o kupnji, evo sažetka.

Dvostruka kamera

Galaxy Note 8 dolazi s dvostrukom kamerom, prvom koju je Samsung ponudio u svojim smartfonima. Dodatna kamera opremljena je telefoto lećom s dvostrukim optičkim zoomom. Obje kamere imaju senzore od 12 megapiksela i optičku stabilizaciju slike (što smanjuje zamućivanje fotografija zbog treskanja pri slikanju).

Multitasking

Note 8 trebao bi olakšavati obavljanje više zadaća odjednom na dva načina. Prvo, ponešto veći zaslon ipak bi trebao donijeti i osjetnu razliku, naročito pri korištenju digitalne olovke S Pen.

Drugo, App Pair je sad u izborniku Edge pa možete povezati dvije različite aplikacije u unaprijed pripremljeni prozor za multitasking: recimo Phone i kontakte, Facebook i LinkedIn…

Šest GB RAM-a

Novi standard za pametne telefone pogonjene Androidom već je neko vrijeme šest GB radne memorije. Sad se napokon u to uključio i teškaš globalnog značaja poput Samsunga.
Više RAM-a u kombinaciji s Qualcommovim čipsetom Snapdragon 835 može značiti kako će Note 8 lakše podnositi veća opterećenja i rad sa zahtjevnijim aplikacijama kao što su novije 3D i igre u virtualnoj stvarnosti.

Stilus S Pen

Digitalnu olovku ćete vjerojatno ili obožavati i stalno koristiti ili isprobati, vratiti ju u njen spremnik i zaboraviti na nju. Ako razmišljate o Noteu, izglednije je kako pripadate u prvu skupinu.
Njome možete voditi bilješke (pa i dok je zaslon ugašen, zahvaljujući značajki Always-On), pisati po snimkama zaslona (screenshotovima), uvećavati dijelove zaslona, prevoditi…

Noviteti su značajka Live Messages i mogućnost hvatanja te stvaranja animiranih GIF-ova.

 Zaslon

Samsung već neko vrijeme nudi odlične zaslone. Infinity na Noteu 8 nije iznimka. Riječ je o jednom od najboljih na tržištu koji nude podršku za HDR, piše Tech Radar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here