Volkswagen Arteon je dobio najveću Euro NCAP-ovu ocjenu ikad

Netmobil.hr

PROMO FOTO: Volkswagen
Volkswagen je ostvario izvrsne rezultate i u novijoj seriji Euro NCAP crash testova zahvaljujući najboljim ocjenama za novi Arteon. Neovisna europska organizacija za zaštitu potrošača dodijelila je novom fastback modelu marke Volkswagen najveću ocjenu od pet zvjezdica.

Ova ocjena ne predstavlja samo priznanje za zaštitu odraslih putnika i djece već i za serijske sustave potpore novog Arteona te područje sustava zaštite pješaka. Zahvaljujući između ostalog serijskoj funkciji kočenja u nuždi koja reagira na pješake, ovaj je sustav dobio najveću ikada dodijeljenu ocjenu u višoj srednjoj klasi.

Posebno siguran

S odlikovanjem od 5 zvjezdica stručnjaci Euro NCAP testa (European New Car Assessment Programme = Europski program ocjenjivanja novih vozila) signaliziraju da model Arteon smatraju posebno sigurnim odabirom u njegovoj klasi vozila. Vrlo dobar prolazak na testu rezultat je inovativnih sustava potpore (između ostalog serijske funkcije kočenja u nuždi koja reagira na pješake) i integriranog koncepta sigurnosti koji u slučaju sudara osigurava maksimalnu zaštitu putnika pomoću optimiziranih struktura karoserije, visokoučinkovite kombinacije pojaseva, sjedala i zračnih jastuka. Sveobuhvatna ocjena sigurnosti od pet zvjezdica za Arteon sastoji se od rezultata iz četiriju djelomičnih područja: tako je novi Gran Turismo u području zaštite odraslih putnika dobio 96 posto maksimalne ocjene. U području zaštite djece Arteon je dobio 85 posto mogućeg broja bodova.

Izuzetno visoka ocjena od 85 posto u kategoriji zaštite pješaka postignuta je pomoću uspješne kombinacije serijske funkcije kočenja u nuždi koja reagira na pješake i visokog potencijala pasivne sigurnosti ugroženih sudionika u prometu. S 82 posto mogućih bodova zahtjevi za dobivanje 5 zvjezdica u kategoriji sustava sigurnosti daleko su nadmašeni. Prilikom ocjenjivanja u obzir su uzete brojne serijske funkcije poput upozorenja na nevezani pojas na svim sjedalima, uređaja za reguliranje brzine, sustava nadzora okoline “Front Assist” s funkcijom kočenja u nuždi koja reagira i na pješake te potpore zadržavanja vozila na voznom traku “Lane Assist”.

IZVORNET.HR
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.