Što sve trebate za digitalno čitanje na plaži

Miroslav Wranka

Umjesto hrpe knjiga, ponesite gadget koji bez problema stane u torbu za plažu, nije puno teži od velikog ručnika, a pomoću kojeg možete bezbrižno upijati pustolovine iz e-knjiga. Pročitajte na što paziti prilikom odabira.

Dok ste na plaži, možete plivati, igrati picigin, graditi dvorce u pijesku (ako ga ima u blizini)… i – čitati.

Umjesto hrpe knjiga iz knjižnice ili kućne biblioteke – vaše ili vaših prijatelja – možete ponijeti gadget koji bez problema stane u torbu za plažu, nije puno teži od velikog ručnika, a pomoću kojeg možete bezbrižno upijati pustolovine junakinja i junaka e-knjiga.

Digitalne knjige možete čitati na pametnim telefonima, tabletima i e-čitačima.

Kako biste smartfon i tablet pretvorili u knjigu, dobro će vam doći aplikacija koja se može nositi s različitim formatima u kojima dolaze e-knjige.

Među besplatnim aplikacijama svakako preporučujemo Kindle (Android, iOS), u kojem će vam uz ogroman broj naslova (neki su i besplatni) na raspolaganju biti značajke za namještanje veličine slova, svjetline zaslona i drugih korisnih postavki.

Provjerite hoće li vam bolje odgovarati Google Play Books (Android, iOS), Bluefire Reader (Android, iOS), Nook (Android, iOS), Kobo (Android, iOS) ili Wattpad (Android, iOS). Sve navedene aplikacije su besplatne.

Na što paziti prilikom odabira pravog uređaj za čitanje na plaži?

Sunčevo svjetlo
Bateriju
Veličinu
Format
Rizik od krađe

IZVORT Portal
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.