Romain Jerome Deep Blue Octopus

PROMO FOTO: Romain Jerome

Kako bi ekskluzivnost modela bila zaista zajamčena Romain Jerome Deep Blue Octopus proizveden je u ograničenoj seriji od samo 25 primjeraka. Naravno, poklonike ovog brenda ne treba posebno uvjeravati u vrhunsku kvalitetu i preciznost izrade, a ostali i onako neće previše pažnje posvetiti ovom ekstravagantnom ronilačkom instrumentu.

Naime, gotovo je nemoguće imati ovaj sat na ruci i ne privući pažnju, kako pod vodom, tako i na suhom. Bogato ukrašeno kućište tretirano crnim DLC premazom promjera je 47 milimetara, što je samo po sebi dovoljno da privuče pažnju. Krunice za namještanje vremena (na lijevoj strani) i pomicanje unutarnjeg ronilačkog prstena (na desnoj strani) elementi su kojima se naglašava nametljiva priroda ovog sata. Pogledamo li brojčanik, uočit ćemo istaknuti reljef hobotnice okružen mjehurićima svijetlo plave boje. Oči hobotnice, kao i ostali mjehurići na brojčaniku, kazaljke i oznake sata tretirani su SuperLuminova premazom pa pogled na brojčanik u mraku predstavlja pravi praznik za oči ljubiteljima ovakvog stila. Staklo je safirno, antireflektirajuće, a mehanizam koji se krije u kućištu je samonavijajući RJ002-A2 calibre s rezervom snage od 42 sata.

Naravno, na poleđini je također gravura hobotnice, a poklopac je pričvršćen s osam vijaka. Zgodno je primijetiti kako je i svaka krunica ukrašena s osam zakovica, hobotnice imaju osam krakova, a vodootpornost ovog sata zajamčena je do 888 stopa dubine (do 270 metara). Da je ovaj sat zaista dosljedan zadanoj temi ronjenje – dubine – hobotnice dokaz je i gumena narukvica koja s donje strane ima prianjalke nalik na donji dio krakova hobotnice, a čelik korišten u izradi ronilačkog prstena i okvira na kućištu zapravo je oksidirani i stabilizirani čelik sa slavnog Titanica!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here