HRVATSKOJ NAJTEŽI PUT DO MEDALJE NA SP-u Italija pa Srbija!

Z.A

FOTO: FACEBOOK, HRVATSKI VATERPOLSKI SAVEZ
ZAVRŠENO je natjecanje po skupinama na SP-u u vodenim sportovima u Budimpešti. Hrvatska je izravno izborila četvrtfinale u kojem sutra od 22 sata čeka boljeg iz susreta osmine finala između Italije i Kazahstana.
Taj dan igraju se i ostali četvrtfinalni dvoboji, a osim Hrvatske, tamo su se direktno plasirale Srbija, Crna Gora i Mađarska.

Nakon toga će četvrtfinale izgledati ovako: Crna Gora – Grčka/Japan (14.50 sati), Mađarska – Rusija/Španjolska (16.10 sati) i Srbija – Brazil/Australija (20.30 sati).

Mađarska je pobjedom nad Francuskom 13:7 osvojila prvo mjesto u skupini B i tako izborila izravan plasman u četvrtfinale zahvaljujući tome što je Italija svladala Australiju s nedostatnih 13:5.

Talijanima je za osvajanje prvog mjesta u skupini trebala pobjeda od 11 golova razlike protiv Australije, koju su Mađari pobijedili 13:3. Tako će Talijani u osminu finala na Kazahstan, a pobjednika u četvrtfinalu čeka Hrvatska, koja je dobila sve tri utakmice u skupini.

“Imamo negativan omjer s njima ove godine. Dosta su prgava, bezobrazna momčad, s njima nikad ne znaš što možeš očekivati”, komentirao je Maro Joković očekivanog suparnika u četvrtfinalu.

Ako Hrvatska prođe Italiju, u polufinalu je čeka bolji iz dvoboja Srbija – Brazil/Australija. Borba za finale bila bi dakle protiv najvećeg rivala i repriza finala Olimpijskih igara prošlog ljeta u Riju, kada su slavili Srbi.

Pod uvjetom da prođe Srbiju, Hrvatsku bi u finalu najvjerojatnije čekali domaćini Mađari, ali to već spada u sferu teških kalkulacija.

IZVORIndex.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here