Vlada donijela dvije odluke o koncesijama pomorskog dobra

342
Foto: ilustracija / Pomorac.net

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila prijedlog Obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka u Novigradskom moru.

Usvajanjem ove Obavijesti raspisuje se javno prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije na pomorskom dobru površine 120.000 metara kvadratnih. Procijenjena vrijednost koncesije koja se dodjeljuje na vremensko razdoblje od 20 godina (računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji) iznosi 37 milijuna kuna.

Na sjednici je usvojen i prijedlog Obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti akvakulture, marikulture i uzgajališta – uzgoj morske spužve zapadno od otoka Oliba.

Usvajanjem ove Obavijesti pokreće se postupak javnog prikupljanja ponuda za dodjelu koncesije na pomorskom dobru površine 94.500 m2 . Procijenjena vrijednost koncesije koja se dodjeljuje na vremensko razdoblje od 20 godina (računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji) iznosi 11,2 milijuna kuna.

IZVORMMPI
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.