8 načina kako provesti Valentinovo iako ste na brodu

Pomorac.net

291
Canva

Dan zaljubljenih poseban je za sve zaljubljene, bez obzira na to u kojoj se profesiji nalazite. No, sreća Valentinova može se malo zamrznuti ako biste tog dana trebali biti s onim posebnim.

Jedan od glavnih nedostataka rada na moru je nemogućnost biti s voljenima u nekim od najvažnijih trenutaka, a Valentinovo je jedno od njih. Iako to ostaje veliki problem pomorcima (govorimo o nedostajanju/žaljenju), imamo popis inovativnih rješenja kako Valentinovo učiniti posebnim za vaše najmilije i riješiti se tih nota usamljenosti dok ste na brodu.

  1. Pošaljite pismo – stara škola s razlogom pali

Stara škola najbolji je način, bilo kad. Iako su mailovi jako olakšali stvari, pismo pisano rukom  u kojem izražavate vašu ljubav prema toj posebnoj osobi sigurno će ponovno probuditi neke stare emocije. Trebat će vam samo malo planiranja da uspijete.

Kao pomorac, trebali biste znati rutu vašeg broda. Pronađite neki lijepi papir i ispišite dušu na njemu. Pošaljite kad možete, samo razmislite hoće li pismo stići prije ili poslije. A onda, pričekajte čaroliju. Sigurno ćete znati da li je pismo stiglo kad budete razgovarali s vašom voljenom osobom.

Photo: Unsplash
  1. Romantična razglednica

Ponekad slika kaže više od tisuću riječi. Razglednica mjesta u kojem ste i napomena u kojoj piše “želim da si tu” sve je što bi vašoj dragoj osobi trebalo dati do znanja da vam nedostaje te da mislite na nju na taj posebni dan.

Intimnost razglednice neusporediva je s bilo kojim „high tech“ uređajem. A tek kad vidite koliko je neizmjerno zadovoljstvo prouzročila ljubavi vašeg života, više je nikada nećete podcijeniti. Slijedite iste upute za slanje razglednice kao što je napisano u prvom odjeljku.

  1. „Dejt“ preko Skype-a

Dok stara škola ima svoje čari, nova tehnologija donosi praktičnost. A s internetom, također se smanjuje svijet. Na ovo Valentinovo isplanirajte “Skype” spoj. Ali učinite to malo drugačije nego inače za uobičajeni razgovor. Pazite da imate stabilnu vezu u odabrano vrijeme (te da ne bude preopterećena svim kolegama koji odjednom pokušavaju stupiti u vezu sa supružnicima). Obavijestite svoju drugu polovicu o svojim planovima.

Izvucite sve karte. Izgledajte dobro. Obucite se. Pripremite se kao da idete na stvarnu večeru. Pospremite kabinu ili, ako je moguće, postavite večeru na palubi sa zvjezdanim nebom. Ako ne može nikako, svijeće u vašoj kabini mogu biti jednako funkcionalne. (Ovo je moguće samo ako je vaš brod u luci te ima wi-fi vezu.) I zapamtite, kao i za bilo koji drugi dogovor, ni ovdje ne smijete zakasniti.

Iako video konferencija zahtjeva puno planiranja, tehničku podršku s broda i malo sreće, to je jedan od najboljih načina da se Valentinovo proslavi u vezi na daljinu.

  1. Pjesma na radiju

Tražite malo kreativnosti? Posvetite pjesmu svojoj voljenoj osobi putem radio stanice. Iako je posvećivanje pjesama ljudima pomalo zastarjelo, udaljenost između vas i vaše ljubavi donosi novi šarm svakom njenom djeliću. A ako svoju djevojku pokušavate impresionirati, posveta njoj omiljene ili vaše posebne pjesme bit će jednostavan način da je podsjetite zašto se zaljubila u vas.

Pjesmu jednostavno naručite pozivom na radio stanicu, ali prvenstveno obavijestite svoju dragu kad da sluša radio.

  1. Sredite sliku u Photoshop-u

Ako nemate ideju kako razveseliti svoju dragu, uvijek možete „fotošopirati“ par slika. Bar to danas nije komplicirano.

Nabavite nekoliko slika sebe i svoje voljene, upalite malo kreativnost i fotošopirajte ih. Ne znate kako fotošopirati? Otvorite Google i dobili ste stotine vodiča “kako napraviti”; nije raketna znanost! U slučaju da ste baš antitalent, barem jedan kolega na brodu nije, pa ga zamolite za pomoć.

Možete i pretražiti razne ideje o uređivanju slika na romantičan način. Zatim pošaljite slike e-mailom s malom ljubavnom porukom. Ubacite nešto lijepo i sladunjavo (Valentinovo je. Sladunjavost je obavezna). A zatim pričekate reakciju.

  1. Snimite glasovnu poruku

Još jedan način da se malo približite svojoj voljenoj osobi jest slanje glasovne poruke. Snimite se kako kažete da ju volite ili kako pjevate njenu najdražu pjesmu ili se glasajte kao majmun. Vi znate što vašu voljenu uveseljava i što voli, te kako ćete joj uljepšati dan.

  1. Obavijestite ih o mjestima koja ste posjetili i kako vam nedostaju

U redu je svaki dan nekome reći da vam nedostaje, no na Valentinovo oslobodite romantika u sebi i dodajte nešto posebno. Jedna od prednosti pomorstva je ta što ćete obići skoro cijeli svijet. Ono što možete učiniti je to da složite popis mjesta koje biste voljeli posjetiti i sa vašom voljenom osobom. Budite kreativni u načini na koji ih obavještavate. Opišite zašto vas je lokacija podsjetila na nju ili snimite video u kojem joj kažete zašto bi voljeli da je ona tu s vama pa ga pošaljite na Valentinovo.

  1. Prijatelji su tu i za više od ispijanja kave

Ako Valentinovo provodite daleko od svoje voljene osobe, kontaktirajte nekog od prijatelja kojem često nosite poklone i suvenire sa putovanja.

Postoji nebrojno mnogo načina na koje vam prijatelji mogu pomoći. Zamolite ih da odu u trgovinu i slože ljubavni paket za vašu voljenu osobu u kojem se nalaze njene najdraže stvari (čokolada, vino, cvijeće ili plišani medo…) ili da postave projekciju vašeg videa dok u pozadini svira njena omiljena pjesma. Kao što smo već rekli, Valentinovo je, sladunjavost se podrazumijeva.

Također, možete poslati poklon unaprijed što će vam prijatelj pričuvati i predati u pravom trenutku. To je najbolji način da ne razmišljate o tajmingu. Možda će vaša voljena imati trenutak s malo tuge u zraku jer niste tu, definitivno je bolje nego ne reći joj koliko je volite.

Photo: Pixabay
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.