Besplatan Internet u lukama Australije

363
Foto: Ilustracija / Safety4sea.com

Pomorci koji će boraviti u australskim lukama od sada će uživati privilegiju koju donosi nova inicijativa „Seafarers Connect“, po kojoj će svi pomorcima na brodovima u australskim lukama imati potpuno besplatan pristup Internetu. Usluga je već dostupna u luci Botany odnosno Sydney, dok će od sada biti dostupna i u lukama diljem Australija.

„Seafarer Connect“ inicijativa za sada donosi 4G brzinu povezivanja s mogućnošću prelaska na 5G mrežu. Sam projekt je nastao na ideji Tass Bull Seafarers Foundation (TBSF), a za tehničku stranu inicijative odgovoran je poslovni i tehnološki centar Telstra iz Sydneya.

Pri pristajanju u luku na brodove će se ugraditi prijenosni router čijim WiFi signalom će se pokriti, planira se, sav životni prostor na brodovima.

„Dostupnost internetske veze jedan je od zahtjeva modernog načina života, kojeg mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo. Za pomorce ovo znači da će članovi posade, nakon privezivanja broda i ugradnje prijenosnog routera na brod, moći koristiti potpuno besplatan Internet i komunicirati s obiteljima bez odlaska na kopno i traženja gdje je Internet dostupan i besplatan“, izjavio je Robert Coombs, čelnik organizacije TBSF.

“Ovo je važan alat u osiguranju dobrobiti pomoraca koji na su mjesecima odvojeni od svojih obitelji”, dodao je predsjednik ITF-a Paddy Crumlin.

Izolacija pomoraca kritično je pitanje koje pomorska industrija mora riješiti, a osiguravanje Internetskog pristupa dokazano pozitivno utječe na mentalno zdravlje pomoraca.

IZVORsafety4sea.com
Podijeli objavu

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.