Obustavljena potraga za ribarima s broda “Papa’s Girl”

  K.D.

  356
  Foto: Screenshot

  U najnovijem izvješću za javnost Američke Obalne straže navodi se da je operacija potrage i spašavanja dvojice članova posade ribarice „Papa’s Girl“, potonule u kanalu Pamlico na obalama Sjeverne Karoline, prekinuta.

  Incident, čiji uzroci još nisu poznati, dogodio se u utorak kasno navečer kada je lokalna ispostava Obalne straže zaprimila poziv u pomoć s EPIRB uređaja ribarice. Lociravši plovilo, spasitelji su u splavi za spašavanje pronašli dvoje od ukupno četvero članova posade. Oba pronađena ribara bila u u teškom tjelesnom stanju zbog pothlađenosti. Iako je pomoć brzo stigla, jedna je osoba od posljedica hipotermije preminula. Prema vlastima, riječ je o kapetanu ribarice.

  Prema dostupnoj snimci, čini se da jue pronađen i drugi plav koji se, po svemu sudeći, bio prazan.

  „ More je izuzetno opasna okolina za rad zbog mogućih niskih temperatura zraka i mora, velikih valova te snažnih vjetrova“, izjavio je kontraadmiral Keith Smith iz Obalne straže.

  „Odlučili smo za sada obustaviti SAR operaciju te se nadamo novim informacijama na temelju kojih bismo mogli nastaviti potragu. Naše su misli s obiteljima stradalih i veoma smo zahvalni pokojnom kapetanu ribarice, čiji je EPIRB uređaj spasio jedan život“, istakao je Smith.

  Snimku spašavanja dvojice ribara, koju su snimili pripadnici Obalne straže SAD-a, možete pogledati ovdje.

  IZVORUS Coast Guard
  Podijeli objavu

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.