Trajekti tvrtke Corsica Linea isključuju motore u luci Marseille

278
Foto: ABB

Francuski trajektni prijevoznik Corsica Linea opremljuje trajekte koji pristaju u luci Marseille opremom potrebnom za korištenje električne energije na vezu.

Umjesto da pokreću pomoćne motore na dizelsko gorivo dok su u luci, trajekti “Paglia Orba”, “Jean Nicoli” i “Pascal Paoli” dobit će rješenje za kompenzaciju pogona Dynacomp isporukom ABB-a, koje omogućava da se električna energija dostupna iz lokalne mreže u Marseilleu smanji na 11KV za upotrebu na brodu.

Instalacija ABB tehnologije na jednom od trajekata, “Paglia Orba”, već je u tijeku, dok će dva preostala broda biti povezana s energijom na obali 2020. godine.

“Procjenjujemo da ćemo ovisno o brodu koristiti između 7 i 11 MWh nulte emisije po ticanju”, rekao je Ludovic Amouroux, voditelj projekta u tvrtki Corsica Linea.

Taj je pothvat dio Marseilleove ekološke inicijative da do 2025. godine postane prva potpuno električna luka Sredozemlja.

Lučka uprava planira potrošiti 20 milijuna eura (22 milijuna dolara) u sljedećih šest godina za proširivanje obalnih električnih veza za vezane brodove.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.