MSC Grupa obećala podršku svih svojih kompanija u pružanju pomoći nakon uragana Dorian

193
Foto: ilustracija / Pixabay licenca

MSC Grupa, jedan od vodećih svjetskih konglomerata za kontejnerski transport i logistiku, a ujedno i roditeljska kompanija MSC Cruisesa, prije nekoliko dana je objavila kako je delegacija koju čine članovi američkog tima viših menadžera i vodstvo filantropskog ogranka, MSC Foundation, otputovala za Nassau na Bahamima.

Cilj ove hitne misije je iz prve ruke i kroz suradnju s lokalnim dužnosnicima, čelnicima zajednice i ključnim organizacijama za pružanje prve pomoći i oporavak identificirati hitne potrebe te načine kako sve Grupa može podržati trenutačne i dugoročne akcije za prikupljanje robe i sredstava za potrebe lokalnog stanovništva i poduzeća za vrijeme obnove nakon uragana Doriana.

Gianluigi Aponte, izvršni predsjednik i osnivač MSC Grupe, rekao je: „Strašno je vidjeti utjecaj i uništenje koje je uragan Dorian donio Bahamima i njegovom stanovništvu. Misli i molitve moje cijele obitelji su sa stanovnicima Bahama, njihovim obiteljima i voljenim osobama.

Kao obiteljska kompanija koja živi od mora već više od 300 godina, u potpunosti smo posvećeni pružanju podrške trenutačnim i dugoročnim naporima u obnovi Bahama. Naše je poslovanje blisko povezano s Bahamima i njegovim ljudima, a bogata povijest proteže se kroz mnogo desetljeća. Drago nam je što možemo podržati njihove napore u obnovi i oporavku na svaki mogući način kroz naše cjelokupno poslovanje.“

MSC Grupa već je obećala svoju punu podršku izravno premijeru Bahama, dr. The Hon. Hubertu Alexanderu Minnisu. U međuvremenu su započeli ozbiljni preliminarni razgovori o tome kako Grupa i njezina raspoloživa sredstva – od teretnih brodova do krstarenja i dobrotvorne udruge – može podržati, koordinirati i posjedovati ključne logističke aspekte trenutačnih i dugoročnih napora u pružanju pomoći i njezinom financiranju.  U ovoj početnoj fazi, uz prikupljanje i dostavu robe od primarne važnosti, fokus MSC Grupe će biti usmjeren na polu-trajne montažne modularne kuće za stanovnike područja koja su pretrpjela najveću štetu kao i stavljanje na raspolaganje teretnih brodova za prijevoz pomoći iz SAD-a do Freeporta i Marsh Harboura.

MSC Grupa je preko svoje Mediterranean Shipping Company bila prisutna u regiji posljednjih 20 godina te je već duže vrijeme vodeći operater za uvoz i izvoz na Bahamima. Lokalno sjedište nalazi se u Freeportu, Grand Bahama. U operaciji će sudjelovati brojna MSC-ova sjedišta iz regije, SAD-a, Kariba i šire.

IZVORPortal Oko
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.