Veliki uspjeh jedriličara iz Crne Gore na Balkanskom prvenstvu

82
Foto: Delfin

Završeno je 52. Balkansko prvenstvo u jedrenju koje je održano u Tivtu od 6. do 11. rujna. Ljubitelji sporta i jedrenja imali su priliku uživati u prelijepom defileu, ceremoniji otvaranja, zatim je uslijedilo natjecanje na moru, borba za medalje, dodjela nagrada, medalja i priznanja, kako najboljim jedriličarima, tako i svima koji su podržali i pomogli organizaciju prvog velikog međunarodnog natjecanja u povijesti Crne Gore kada je jedrenje u sportskim klasama u pitanju.

U klasi Optimist u kojoj se natjecalo 105 jedriličara, zlatnu medalju je osvojio Dimitros Bitros iz Grčke, srebrna medalja je pripala Aleksandrosu Joanidisu, a slavlje Grka, kompletirao je Dimitris Sulratsis koji je osvojio treće mjesto i brončanu medalju. Stefan Yuill iz Srbije je bio sedmi, Pavle Musić iz Crne Gore je zauzeo 21. mjesto.

U konkurenciji jedriličarki, sve tri medalje u klasi Optimist su također pripale Grčkoj. Zlato je osvojila Elizabet Ana Vinters, srebro Evangelija Karageorgu, a bronzu Kerkezu Jakovina. Nađa Vujošević iz Srbije je 59., dok je Romina Racković iz Crne Gore na koti 75.

Kustal Guneš Karkmaz iz Turske je prvi u konkurenciji jedriličara do 12 godina u klasi Optimist. Drugi je Ali Ozdemir također iz Turske, a treći je Teodoropulas George iz Grčke.

Viktor Lesjak iz Crne Gore je 13. a njegov drug iz reprezentacije Petar Klakor je 20.

Kada je klasa Optimist u pitanju, zlatnu medalju u open dijelu natjecanja osvojio je Dimitros Bitros iz Grčke, srebro je pripalo Josipu Tafri iz Hrvatske, a brončano odličje Aleksandrosu Joanidisu iz Grčke.

Zlatnu medalju u klasi Laser 4.7 osvojio je Nikola Golubović iz Crne Gore, srebrna medalja pripala je Jorgosu Papadakosu iz Grčke, a brončano odličje je također otišlo u Grčku zahvaljujući Jasanosu Kefalonitisu.

U konkurenciji jedriličarki prvo mjesto i zlatnu medalju u klasi Laser 4.7, osvojila je Ana Jovanović iz Srbije, druga je Sofija Rapti iz Grčke, treća je Kristina Boja iz Srbije.

Nikola Golubović iz Crne Gore je osvojio zlatnu medalju i u open dijelu natjecanja u klasi Laser 4.7. Srebrna medalja je pripala Jorgosu Papadakosu iz Grčke, a brončana Jasanosu Kefalonitisu također iz Grčke.

U klasi Laser Radial prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara, osvojio je Nikolas Gikonis iz Grčke, srebrna medalje je pripala Maksimilijanu Roski iz Rumunjske, dok je do brončane medalje dojedrio Danilo Jončić iz Crne Gore. Jončićević reprezentativni drug Stefan Anđelić je osvojio četvrto mjesto.

Ebru Bolat iz Rumunjske je osvojila zlatnu medalju u klasi Laser Radial, koja je olimpijska klasa kada su jedriličarke u pitanju. Srebrno odličje je pripalo Marijeli Nikolovoj iz Bugarske, dok je brončanu medalju osvojila Amalija Prevalengiju iz Grčke. Ksenija Joksimović iz Srbije je zauzela četvrto mjesto.

U open dijelu natjecanja, kada je klasa Laser Radial u pitanju, zlatnu medalju je osvojila Ebru Bolat iz Rumunjske, srebro je pripalo Nikolasu Gikonosu iz Grčke, a brončano odličje je osvojio Maksimilijan Roska iz Rumunjske.

U olimpijskoj klasi za jedriličare Laser Standard, prvo mjesto i zlatnu medalju, osvojio crnogorski olimpijac Milivoj Dukić. Do srebrne medalje stigao je Aligizakis Leonidis iz Grčke, a slavlje ljubitelja sporta i jedrenja u Crnoj Gori uvećao je Ilija Marković koji je osvojio brončanu medalju. Nikola Banjac iz Srbije je zauzeo peto mjesto.

Milivoj Dukić je osvojio zlatnu medalju i u open dijelu natjecanja. Srebro je otišlo u Kanadu, zahvaljujući Karimu Filahu, dok je brončanu medalju osvojio Aligizakis Leonidis iz Grčke. Ilija Marković iz Crne Gore je bio četvrti, Nikola Banjac iz Srbije šesti, a Božidar Golubić iz Hrvatske sedmi.

Balkansko prvenstvo u jedrenju je završeno, a misli se već okreću ka narednom letu, kada će u Crnoj Gori i Tivtu biti organizirano novo veliko međunarodno natjecanje. U pitanju je Evropsko prvenstvo za jedriličare do 21 godine u olimpijskim klasama Laser Standard i Laser Radial. Novi izazov za Jedriličarski savez Crne Gore i Jedriličarski klub Delfin.

IZVORBoka News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.