Stariju ženu struje povukle na otvoreno more, spasili je Kriljani

I. P.

428
Foto: D. D.

Prava drama zbivala se u nedjelju na otvorenom moru kod Zlatnog rata. Turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je svojom uobičajenom rutom iz Splita prema ovoj popularnoj bolskoj plaži, kad su u moru zapazili stariju žensku osobu.

– Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku – priča nam kapetan Desirea Jakov Cepernić.

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, govori nam kapetan, od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Ona u sebi nije imala snage suprostaviti se valovima, pa je samo legla na leđa i nadala se da će je netko opaziti.

Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol gdje je pregledana, ali, kaže, odbila je ići u supetarsku bolnicu. Prema posljednjim saznanjima vraćena je u svoj hotel, govori nam Cepernić.

Upozorava plivače kako more nije šala, treba znati svoje mogućnosti i obratiti pažnju na vremensku prognozu.

IZVORDalmacija danas
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.