DFDS postigao sporazum s talijanskom tvrtkom Moby

110
Foto: Wikimedia Lucarelli CC BY-SA 3.0

Danska trajektno-logistička tvrtka DFDS postigla je sporazum s talijanskom trajektnom tvrtkom Moby o nabavi dva kombinirana RoPax trajekta.

Tvrtka je odlučila kupiti brodove “Moby Wonder” iz 2001. godine i “Moby Aki” iz 2005. godine, kako bi proširili kapacitete na ruti Amsterdam-Newcastle.

Moby će zauzvrat nabaviti dva putnička trajekta koji trenutno prometuju na liniji Amsterdam-Newcastle, King Seaways i Princess Seaways, a izgrađeni su 1987. i 1986. godine.

Očekuje se da će posao biti sklopljen u drugoj polovici listopada 2019. godine.

DFDS će nakon toga u siječnju i u veljači 2020. godine unajmiti brodove “King Seaways” i “Princess Seaways” bez posade od Mobyja.

U međuvremenu, kupljeni trajekti iz Mobyja bit će obnovljeni kako bi odgovarali ruti Amsterdam-Newcastle. To uključuje komercijalna i tehnička ulaganja u brod, kao i ulaganja u luku. Očekuje se da će obnovljeni trajekti biti raspoređeni na relaciji Amsterdam-Newcastleu tijekom prvog tromjesečja 2020. godine.

Očekuje se da će prodaja oba trajekta u listopadu 2019. godine završiti s prodajom dobiti u iznosu od oko 100 milijuna DKK (14,77 milijuna dolara) koja će se priznati u četvrtom tromjesečju 2019.

Očekuje se da će ulaganje u obnovu, uključujući prihod od prodaje “Princess Seawaysa i “King Seawaysa”, iznositi oko milijardu DKK, od čega se 650 milijuna DKK očekuje da će biti isplaćeno u 2019. Preostalih 350 milijuna DKK očekuje se da će biti plaćeno u 2020.

Izgledi za ulaganje za 2019. godinu izmijenjeni su na oko 3,4 milijarde DKK s prijašnjih 2,8 milijardi DKK.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.