Castor Maritime iznajmio najnoviji dodatak Oldendorffu

107
Foto: ilustracija / Pixabay CC0 Creative Commons licenca

Ciparska kompanija za prijevoz suhih rasutih tereta Castor Maritime preuzela je isporuku svog nedavno kupljenog rabljenog Panamax broda za rasuti teret te je nakon toga potpisala novi ugovor o najmu.

U skladu s memorandumom o sporazumu iz srpnja 2019. godine, tvrtka je dovršila kupnju broda “Magic Sun” izgrađenog 2001. godine, po cijeni od 6,7 milijuna dolara.

Taj potez financiran je gotovinom i prihodima od ugovora o zajmu sklopljenog između tvrtke i subjekta koji kontrolira Petros Panagiotidis, Castorov predsjednik, izvršni direktor i glavni financijski direktor, a zatvoren je 30. kolovoza 2019.

Zajam ima godišnju fiksnu kamatnu stopu od 6% i otplaćuje se po dospijeću, napomenula je tvrtka.

U vezi s akvizicijom, 30. kolovoza 2019. Castor Maritime je sklopio novi ugovor o vremenskom najmu s tvrtkom Oldendorff Carriers po dnevnoj cijeni od 12.000 dolara.

Očekuje se da će charter ugovor imati trajanje od osam do dvanaest mjeseci, a trebao bi započeti 7. rujna ili oko tog datuma. Očekuje se da će se ovim novim zaposlenjem bruto prihod tvrtke povećati za 2,9 milijuna dolara za minimalno planirano razdoblje najma i mogao bi dostići oko 4,4 milijuna dolara ako se zaposlenost produži na maksimalno razdoblje.

“U skladu s našom strategijom orijentiranom na rast, u kratkom smo vremenu udvostručili veličinu naše flote s ciljem povećanja godišnjih novčanih tokova i vrijednosti dionica”, rekao je Petros Panagiotidis, glavni izvršni direktor i glavni financijski direktor Castora.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.