Pomorac.net daruje uz Svjetski dan pomorstva 2019

309

„Osnaživanje žena u pomorskoj zajednici“ odabrano je za temu Svjetskog dana pomorstva za 2019. godinu. To će pružiti priliku za podizanje svijesti o važnosti rodne ravnopravnosti u skladu s ciljevima Ujedinjenih naroda za održivi razvoj (SDG) i istaknuti važan doprinos žena diljem svijeta pomorskom sektoru.

Svjetski dan pomorstva obilježit će se u rujnu u sjedištu IMO-a u Londonu kada će se održati tradicionalni diplomatski domjenak.

O Svjetskom danu pomorstva

Svjetski dan pomorstva prvi put je održan 1978. godine kako bi se obilježila 20. obljetnica otkad je stupila na snagu Konvencija IMO-a. Proslave se odvijaju u cijelom svijetu s ciljem usmjeravanja pažnje na važnost sigurnosti broda, pomorsku sigurnost i morsko okruženje te da bi se naglasio poseban aspekt rada IMO-a. Proslave Svjetskog dana pomorstva obično se održavaju posljednjeg tjedna u rujnu.

Foto: Pomorac.net

Pomorac.net vas daruje

Kako je navedeno gore u tekstu, ovogodišnja tema svjetskog dana pomorstva je osnaživanje položaja žena u pomorstvu, pa se Pomorac.net udružio s jednom damom s obale koja je svoj hobi pretvorila u brend da vas malo obradujemo. Nagradna igra se odvija putem Instagram stranice Pomorac.net https://www.instagram.com/p/B1rYZMGFzxX/, a sve što trebate je:

  • Pobrinuti se da pratite @pomorac.net i @mijaumijauarts na Instagramu.
  • Označiti u komentaru osobu za koju mislite da treba dobiti ovu super ribu…. ovaj, nagradu.
  • Strpiti se do 16.09.2019. kada random biramo pobjednika.

SRETNO!

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.