Yamal LNG otpremio 20 milijuna tona LNG-a

161
Foto: Teekay

Yamal LNG, zajednički projekt za proizvodnju ukapljenog prirodnog plina u Sabetti u Rusiji, otpremio je svojih dvadeset milijuna tona LNG-a od početka projekta.

Novi tanker Arc7 klase leda “Vladimir Voronin” ukrcao je 273. teret, budući da je projekt dostigao 20 milijuna tona LNG-a proizvedenog od početka proizvodnje postrojenja 1 u prosincu 2017. godine.

“Vladimir Voronin” od 172.410 kubičnih metara je dvanaesti tanker klase Arc7, izgrađen posebno za projekt Yamal LNG.

U vlasništvu zajedničkih ulagača, tvrtki Teekay i China LNG Shipping, novogradnja je nedavno isporučena u međunarodnim vodama kod obale Rusije.

Yamal LNG gradi postrojenje za ukapljivanje prirodnog plina od 17,4 mtpa, koje se sastoji od triju LNG postrojenja snage 5,5 mtpa i jednog LNG postrojenja od 900 tisuća tona godišnje, koristeći resurse ugljikovodika na području Južno-Tambeyskoye na ruskom Arktiku.

Prvo LNG postrojenje počelo je s proizvodnjom u četvrtom tromjesečju 2017., a postrojenja 2 i 3 – u srpnju i studenom 2018. godine.

Yamal LNG je u vlasništvu i njime upravlja partnerstvo koje čine Novatek (50,1%), Total (20%), CNPC (20%) i Silk Road Fund (9,9%). Cilj je iskoristiti rezerve prirodnog plina u ukupnom iznosu od više od 4 milijarde barela ekvivalenta nafte (BOE).

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.