Wintershall Dea započinje bušenje na polju Dvalina

71
Foto: Wintershall Dea

Naftna i plinska tvrtka Wintershall Dea započela je s bušenjem četiri proizvodne bušotine na plinskom polju Dvalin u Norveškom moru, pripremajući se za početak proizvodnje 2020. godine.

Očekuje se da će bušenje proizvodnih bušotina platforme „Transocean Arctic“ trajati otprilike godinu dana i prati intenzivne ljetne aktivnosti oko razvoja Dvalina kojim upravlja Wintershallom Dea, navodi se u izjavi tvrtke.

Od travnja je na polju Dvalin došlo do velike aktivnosti postavljanjem cjevovoda i razvodnika na dubini mora od 400 metara.

U kolovozu je dovršen 3.500-tonski modul za obradu i prebačen na obližnju platformu „Heidrun“ kojom upravlja Equinor u pripremi za prihvat plina iz polja Dvalin. Polje se nalazi 259 kilometara sjeverno od Kristiansunda, u središtu Norveške.

“Ljetne aktivnosti završit će početkom bušenja ključnog Dvalin projekta i moćan je znak vjerovanja u Norvešku i resursa za koje smo spremni uložiti da bismo ostvarili naše ambicije”, rekao je Hugo Dijkgraaf, šef tehnologije u tvrtki Wintershall Dea.

Dvalin se razvija kao podmorsko polje vezano uz Heidrun, koje leži nekih 15 kilometara sjeverozapadno. Četiri bušotine izbušit će se do dubine od oko 4.500 metara.

Alv Solheim, generalni direktor Wintershall Dea u Norveškoj je izjavio: “Dvalin se skladno uklapa u našu strategiju opskrbe plinom na europskom tržištu kroz polja i cjevovode, osiguravajući da ostajemo jedan od najvažnijih proizvođača plina u norveškom kontinentalnom pojasu.”

Wintershall Dea upravlja poljem s 55% udjela, a partneri su mu Petoro i Edison s 35% i 10% udjela.

RI

IZVOROffshore Energy Today
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.