Seacore Marine reže troškove uslijed sporog oporavka tržišta

207
Foto: Incat Crowther

Američki pružatelj brodova za podršku, Seacor Marine, počeo je provoditi mjere smanjenja troškova, uključujući smanjenje radne snage i zatvaranje određenih postrojenja na nekoliko lokacija, kako bi uštedio najmanje 8 milijuna dolara uslije usporavanja očekivanog oporavka tržišta.

Seacor je u svom tromjesečnom izvještaju objavljenom početkom ovog tjedna rekao da je kompanija, nakon kraja drugog tromjesečja 2019., pokrenula inicijative za smanjenje troškova s ciljem boljeg usklađivanja operativnih troškova s obzirom na trenutne i perspektivne tržišne uvjete.

Te mjere smanjenja troškova uključuju smanjenje radne snage, reorganizaciju upravljačke strukture i zatvaranje i/ili konsolidaciju određenih postrojenja u američkom dijelu Meksičkog zaljeva, Bliskom Istoku i Europi.

Kompanija očekuje da će, nakon završetka ovih inicijativa, ostvariti godišnje i ponovne administrativne i opće uštede od najmanje 8 milijuna dolara, što predstavlja otprilike 17% ukupnih administrativnih i općih troškova tvrtke u posljednjih dvanaest mjeseci.

Tvrtka predviđa da će inicijative utjecati na sve segmente podnošenja izvješća i očekuje da će većina inicijativa biti gotova do drugog tromjesečja 2020. Ove inicijative rezultirat će jednokratnom naknadom za restrukturiranje u trećem tromjesečju 2019. godine.

„Naša flota je nastavila uzlazni trend korištenja i dnevnih kretanja, što odražava konstantno poboljšanje imovine od prve polovice 2017. Razine aktivnosti u američkom dijelu Meksičkog zaljeva i dalje su slabe jer je potražnja kupaca vrlo osjetljiva na cijene nafte i plina. Aktivnost, posebno na međunarodnim tržištima koja se opskrbljuju iz našeg portfelja imovine, ukazuje na kontinuirani oporavak. Nažalost, tempo oporavka je sporiji nego što smo se nadali, što nas je dovelo do provedbe naše agresivne inicijative smanjenja troškova”, komentirao je glavni izvršni direktor, John Gellert, rezultate Seacor Marinea u drugom tromjesečju.

Gellert je također dodao: “Usredotočeni smo na povratak profita i stvaranje gotovine, a istovremeno se pozicioniramo kako bismo iskoristili mogućnosti u bilo kojem tržišnom stanju. Proaktivno smo procijenili strukturu troškova i regionalni utjecaj te pokrenuli napore na optimizaciji oba. Uvjeren sam da nam ti napori i naš stalni naglasak na osnovnoj imovini, regijama i uslugama s najvećim potencijalom za poboljšane marže omogućavaju da ucrtamo vlastiti put ka profitabilnosti bez ovisnosti o potpunom oporavku naftnih i plinskih usluga na tržištu.”

Kada su u pitanju financijski rezultati tvrtke u drugom kvartalu 2019., neto gubitak koji se može pripisati Seacor Marineu bio je 28,4 milijuna dolara, a gubitak iz poslovanja 16,5 milijuna dolara. Neto gubitak koji se može pripisati Seacor Marineu za drugi kvartal 2018. godine iznosio je 25 milijuna dolara, a gubitak iz poslovanja 21 milijuna dolara.

Seacor Marine je u drugom kvartalu 2019. zabilježio 64,3 milijuna dolara prihoda u odnosu na 60,7 milijuna dolara u istom razdoblju prošle godine.

Prema tvrtki, 6-postotni porast ukupnih operativnih prihoda u odnosu na drugi kvartal 2018. prvenstveno je posljedica povećanja iskorištenosti od 10%. Poboljšana iskorištenost odražava 7-postotno povećanje u danima unajmljivanja unatoč smanjenju broja dostupnih dana za 8%, kao rezultat prodaje imovine tijekom posljednjih dvanaest mjeseci, u usporedbi s drugim kvartalom 2018. Gubitak iz poslovanja smanjen je za 4,5 milijuna dolara na 16,5 dolara milijuna u usporedbi s 21 milijuna dolara u drugom tromjesečju 2018. godine.

RI

IZVOROffshore Energy Today
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.