ForSea prenamjenuje „Mercandiu IV“ u trajekt samo za teretni promet

123
Foto: ForSea

Švedski trajektni operater ForSea, nekada HH Ferries Group, odlučio je „Mercandiu IV“ iz putničkog i teretnog pretvoriti u čisti teretni brod.

Izgrađen 1989. godine, trajekt dugačak 95 metara može primiti do 110 automobila i 383 putnika.

“Ovo je odgovor na dugoročni pad prometa osobnih automobila i putnika”, objasnila je tvrtka.

“Pored toga, ankete kupaca tijekom vremena su pokazale jasnu sklonost putnika prema većim i modernijim trajektima”, dodao je ForSea.

Tvrtka je nadalje izjavila da je prenamjena „Mercandie IV“ važan korak u osiguranju položaja tvrtke u budućnosti. Trajektna tvrtka također planira uvesti daljnje inicijative u cilju modernizacije poslovanja i osiguranja njezine konkurentnosti.

ForSea je dosad uložio sredstva kako bi „Auroru“ i „Tycha Brahe“ prenamijenio za pogon na baterije. Dva su broda inaugurirana u studenom prošle godine kao najveći svjetski putnički trajekt na pogon baterija na relaciji između Helsingborga u Švedskoj i Helsingörra u Danskoj.

Trajektna služba Helsingør-Helsingborg plutajući je most u regiji, a upravlja s pet brodova – „Aurora“, „Tycho Brahe“, „Hamlet“, „Mercandia IV“ i „Mercandia VIII“, koji su ekološki prihvatljivi i opremljeni katalitičkim konverterima.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.