ZIM proširuje partnerstvo s tvrtkama Maersk i MSC

160
Foto: ilustracija / PxHere CC0 Creative Commons licenca

Izraelska brodarska tvrtka Zim Integrated Shipping Services (ZIM) dodatno je proširila svoju stratešku suradnju s članovima 2M Saveza – Maersk i Mediterranean Shipping Company (MSC).

Naime, ZIM je sada odlučio ojačati veze s 2M Savezom na azijsko-američkoj trgovini u Zaljevu.

Novi ugovor uključuje dvije nove linije – ZGC – ZIM US Gulf Central China Xpress i ZGX – ZIM US Gulf South China Xpress.

Na prvoj usluzi bit će raspoređeno ukupno deset brodova od 6.500 TEU i to na sljedećoj rotaciji: Ningbo, Šangaj, Busan (tranzit Panamskim kanalom), Houston, Mobile, Miami, Freeport, (tranzit Panamskim kanalom), Araijan, Busan.

Prva plovidba predviđena je iz luke Ningbo 18. kolovoza, uz odobrenje regulatora.

Na drugoj gore spomenutoj usluzi bit će raspoređeno još deset kontejnerskih brodova od 4.500 TEU koji će imati sljedeću rotaciju: Xiamen, Yantian, Busan (tranzit Panamskim kanalom), Houston, Mobile, Tampa, Manzanillo, (tranzit Panamskim kanalom), Balboa, Busan.

Prva plovidba planirana je iz Xiamena 16. kolovoza.

Kako je objašnjeno, nove usluge nude izravne veze s glavnim lukama u Aziji i SAD-u.

“Ovo je treća faza naše jače suradnje s 2M Savezom, koji se sada proteže na četiri glavne trgovine”, komentirao je Eli Glickman, predsjednik i glavni izvršni direktor ZIM-a.

“Vrlo smo zadovoljni daljnjim osnaživanjem našeg portfelja i jačanjem naše strateške suradnje sa Savezom 2M na ovoj važnoj trgovini, u kojoj će ZIM biti brodski operater. Dvije nove linije nude bolju pokrivenost luka u rastućem tržiptu američkog Zaljeva, izvrsnom tranzitnom vremenu kako za uvoz tako i za izvoz”, izjavio je Nissim Yochai, ZIM EVP Pacific Trade.

Nova suradnja uslijedila je nakon prethodnih sporazuma za istočnu obalu Azije i SAD-a, koji djeluju od rujna 2018. godine, te za trgovinu na području Azije i sjeverozapadnog Pacifika te Azije i Mediterana, koja djeluje od ožujka 2019. godine.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.