Uskoro rekonstrukcija trajektnog pristaništa Žigljen

123
Foto: Wikimedia fotogoocom CC BY 3.0

Potkraj prošle godine Županijska lučka uprava Novalja počela je s pripremom dokumentacije za projekt rekonstrukcije trajektnoga pristaništa Žigljen na otoku Pagu. Nedavno su dobili poziv za kandidiranje i financiranje projekta sredstvima iz Europskih fondova, piše HRT Radio Zadar.

Vrijednost radova obnove i rekosntrukcije pristaništa je gotovo 74 milijuna kuna s PDV-om, a najvećim dijelom bit će financiran europskim novcem, te nešto manje iz državnoga proračuna. Ravnatelj Lučke uprave Novalja Igor Vidas očekuje do kraja godine potpisivanje ugovora i nakon toga početak radova na pristaništu kroz koje godišnje prođe više od 900 tisuća putnika i 325 tisuća vozila.

Sve trajektne rampe bi bile “šuplje” rampe, da nema povratnoga vala ili da ga ima što manje, uz koje bi mogli pristajati trajekti do 120 metara duljine, što sada nije slučaj. Počeli smo s jako malim trajektima, sada smo već na 90 metara, a rekonstrukcijom bismo došli do 120 metara, što je jako važno za budućnost, kako bi se što manje čekalo na ukrcaj i da bude što brži protok vozila, rekao nam je Vidas.

IZVORHRT Radio Zadar
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.