JMU gradi novu generaciju energetski učinkovitog bulkera za NYK

101
Foto: ilustracija / Pixabay CC0 Creative Commons licenca

Japanska brodarska tvrtka Nippon Yusen Kaisha (NYK) sklopila je ugovor s japanskom brodograditeljskom tvrtkom Japan Marine United Corporation (JMU) za izgradnju nove generacije brodova koji će uštedjeti energiju.

Novogradnja je predviđena za isporuku u 2021. godini, s duljinom od 299,9 i širinom od oko 50 metara.

Kao što je rečeno brod, nosivosti 211.000 dwt, bi trebao transportirati sirovine za JFE Steel Corporation prema dugoročnom ugovoru o najmu između NYK-a i JFE Steela.

Brod, koji će ploviti pod zastavom Paname, bit će Capesize bulker za trgovanje željeznom rudom i ugljenom u i oko Pacifika. Novi brod opremljen energetski učinkovitim sustavom za pročišćavanje bit će ne samo usklađen s propisima o emisiji NOx (Tier III) i IMO SOx, već će imati i veći teretni prostor od konvencionalnog broda, što će dovesti do ekonomičnije potrošnje goriva, navodi tvrtka.

Emisije ugljičnog dioksida također zadovoljavaju strože zahtjeve Faze 2 Indeksa energetske učinkovitosti (EEDI) koji stupaju na snagu 2020. godine.

Osim toga, za dijelove broda koristit će se čelik otporan na koroziju, koji je razvio JFE Steel, kako bi se poboljšala otpornost.

S ukupno 108.900 BRT, novi eko brod moći će doseći brzinu plovidbe od 14,5 čvorova.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.