Helsinško brodogradilište Oy gradi brod za krstarenje za Vodohod

121
Foto: Arctech Helsinki Shipyard

Helsinško brodogradilište Oy i ruska tvrtka Vodohod za rječna krstarenja potpisali su ugovor o izgradnji dva broda za luksuzna ekspedicijska krstarenja.

Prema sporazumu, potpisanom 27. lipnja, novi brodovi radit će u područjima visoke zemljopisne širine i u vodama Arktika i Antarktika, kao i u tropskim vodama tijekom proljetnih i jesenskih sezona.

Stranke su otkrile da je rad na projektu već započeo u brodogradilištu Oy te da je prvi brod planiran za isporuku u kolovozu 2021., a drugi u siječnju 2022. godine.

S dužinom od oko 110 metara i širinom od 20 metara, jedinice će imati klasu leda PC6. Bit će sposobni smjestiti 148 putnika i 110 članova posade.

Prema Carl-Gustafu Rotkirchu, izvršnom direktoru helsinškog brodogradilišta Oy, prva narudžba nove tvrtke označava početak “novog poglavlja u radu brodogradilišta Helsinki”.

Brodogradilište je kupio Algador Holdings Ltd u transakciji koja je završila 20. svibnja.

Arctech helsinško brodogradilište Oy (AHS) prenijelo je svoju imovinu i poslovanje u Helsinki Shipyard Oy, novu tvrtku koja je osnovana prije transakcije.

“Pod novim vlasnicima brodogradilište Helsinki može se usredotočiti na svoju osnovnu stručnost, snažna plovila klase leda i brodove za kružna putovanja”, izjavio je u svibnju Victor Olerskiy, predsjednik Odbora helsinškog brodogradilišta Oy.

Algador Holdings je u vlasništvu Rishata Bagautdinova i Vladimira Kasyanenka, čije tvrtke posluju s međunarodnim brodarstvom i brodogradnjom, uključujući Vodohod.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.