Helsinško brodogradilište Oy gradi brod za krstarenje za Vodohod

90
Foto: Arctech Helsinki Shipyard

Helsinško brodogradilište Oy i ruska tvrtka Vodohod za rječna krstarenja potpisali su ugovor o izgradnji dva broda za luksuzna ekspedicijska krstarenja.

Prema sporazumu, potpisanom 27. lipnja, novi brodovi radit će u područjima visoke zemljopisne širine i u vodama Arktika i Antarktika, kao i u tropskim vodama tijekom proljetnih i jesenskih sezona.

Stranke su otkrile da je rad na projektu već započeo u brodogradilištu Oy te da je prvi brod planiran za isporuku u kolovozu 2021., a drugi u siječnju 2022. godine.

S dužinom od oko 110 metara i širinom od 20 metara, jedinice će imati klasu leda PC6. Bit će sposobni smjestiti 148 putnika i 110 članova posade.

Prema Carl-Gustafu Rotkirchu, izvršnom direktoru helsinškog brodogradilišta Oy, prva narudžba nove tvrtke označava početak “novog poglavlja u radu brodogradilišta Helsinki”.

Brodogradilište je kupio Algador Holdings Ltd u transakciji koja je završila 20. svibnja.

Arctech helsinško brodogradilište Oy (AHS) prenijelo je svoju imovinu i poslovanje u Helsinki Shipyard Oy, novu tvrtku koja je osnovana prije transakcije.

“Pod novim vlasnicima brodogradilište Helsinki može se usredotočiti na svoju osnovnu stručnost, snažna plovila klase leda i brodove za kružna putovanja”, izjavio je u svibnju Victor Olerskiy, predsjednik Odbora helsinškog brodogradilišta Oy.

Algador Holdings je u vlasništvu Rishata Bagautdinova i Vladimira Kasyanenka, čije tvrtke posluju s međunarodnim brodarstvom i brodogradnjom, uključujući Vodohod.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.