Hapag-Lloyd testira robota za samostalno bojenje

138
Foto: ilustracija / Pixabay CC0 Creative Commons licenca

Njemačka kontejnerska tvrtka Hapag-Lloyd otkrila je da trenutno testira robote za bojenje brodova na svojih devet jedinica.

Uz pomoć robota koji ručno zamjenjuju tradicionalnu primjenu, Hapag-Lloyd je rekao da je moguće poboljšati kvalitetu bojanja broda i skratiti vrijeme dokovanja.

U brodogradilištima u Hamburgu, Marseillesu i nedavno u Singapuru, tvrtka je testirala takozvani Hull Treatment Carrier (HTC) na svojim brodovima.

Kako je objašnjeno, sustav od austrijskog proizvođača Palfinger sastoji se od nekoliko automatiziranih jedinica koje putuju uzduž brodskog trupa dok je na suhom doku. Njegov je posao ukloniti stare slojeve boje s trupa s izuzetno visokim tlakom vode, a zatim ravnomjerno nanositi novu boju.

Glave strojeva tog sustava mogu doseći i do 77 posto od približno 9.300 četvornih metara površine po brodu. Osoblje brodogradilišta će pak ručno odraditi bojanje bulbastog pramca, područje ispod kobilice te otvore propelera. Svaki HTC može nanijeti oko 600 do 800 četvornih metara boje na sat, što znači da je potrebno samo nekoliko sati za jedan sloj boje.

Štoviše, stavljanje previse boje više nije problem zahvaljujući robotima, tvrdi Hapag-Lloyd. Naime, debljina nanesenog sloja boje je mnogo ujednačenija. Također je moguće smanjiti količinu boje koja se koristi.

“Automatiziranim aplikacijskim sustavima možemo osigurati određenu razinu kvalitete, a sustav je manje štetan za okoliš”, objasnio je Jan-Evan Lütje, inženjer brodogradnje u Hapag-Lloydovom tehničkom upravljanju flotom.

“Pokazatelji izvedbe pokazuju da glatkija površina rezultira nižom potrošnjom goriva na početku i većom otpornošću na onečišćenje tijekom cijelih 60 mjeseci”, dodao je Lütje.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.