Tvrtka Steam Packet Ferry potpisala ugovor o pomorskim uslugama

169
Foto: Wikimedia Philphos CC BY-SA 3.0

Vlada Isle of Man i Isle of Man Steam Packet Company (IoMSP), putnička brodarska tvrtka, potpisali su novi strateški sporazum o pomorskim uslugama.

Prema informacijama, pregovori za povijesni sporazum trajao je više od šest godina i odredio je smjer Steam Packeta za sljedećih 25 godina.

Sporazum uključuje širok spektar zahtjeva kako bi se osiguralo da otok ima pomorske usluge koje su mu potrebne za dugoročno gospodarsko i društveno blagostanje.

U zamjenu za gotovo isključivo korištenje otočnih veza, od IoMSP-a se zahtijeva ulaganje u nove brodove i pružanje redovitih usluga tijekom cijele godine. Štoviše, brodarska se tvrtka obvezala na smanjenje emisija ugljika.

„Novi sporazum o pomorskim uslugama je logična i pravodobna zamjena postojećeg korisničkog sporazuma. Stvara snažan dugoročni temelj za ostvarivanje trajnih ulaganja koja zadovoljavaju potrebe stanovnika otoka, poduzeća i posjetitelja”, komentirao je Mark Woodward, izvršni direktor Isle of Man Steam Packet Company.

Woodward je objasnio da će sporazum omogućiti tvrtki da dalje provodi svoje investicijske planove: “Ne samo da će stabilizirati budućnost pomorskih usluga za otok i njegove stanovnike, nego će donijeti značajan napredak u brodovima i infrastrukturi u godinama koje dolaze”.

Vlada je jedini dioničar Steam Packeta nakon što je Tynwald pristao na kupovinu tvrtke u svibnju prošle godine.

Prema ugovoru vrijednom 124 milijuna funti, vlada je kupila 100% MIOM Ltf, matične tvrtke IoMSP-a.

Osnovana 1830. godine, tvrtka ima dva broda koji obavljaju redovite trajektne linije između Isle of Man, Heyshama i Liverpoola te sezonske usluge između Isle of Man, Belfasta i Dublina.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.